COVID-19 / Ludovic Orban: România are acum 37 de centre acreditate de testare

180
COVID-19 / Ludovic Orban: România are acum 37 de centre acreditate de testare - ddd-1586111365.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că în acest moment se fac testări atât cât este necesar pentru COVID-19, el adăugând că România are acum 37 de centre acreditate de testare, iar săptămâna viitoare vor mai veni alte 15 aparate de tip PCR, potrivit Agerpres.

"Testăm atât cât e necesar. Noi am plecat practic de la trei centre de testare, am crescut gradual capacitatea de testare, astăzi sunt acreditate 37 de centre în care se face testarea. Nu înseamnă numai 37 de aparate de tip PCR, aparatele sunt mult mai multe. Testarea deocamdată este în evoluție. Chiar de săptămâna viitoare mai intră, după informațiile pe care le am, cel puțin 15 aparate PCR în testare, 10 care au fost aduse printr-o donație a Crucii Roșii, le mulțumim celor de la Crucea Roșie și donatorilor care au donat către Crucea Roșie, foarte multe companii. De asemenea, intră în funcțiune 5 aparate PCR achiziționate de Unifarm, urmând să mai vină încă 5 achiziționate de Unifarm", a spus Orban, într-un interviu la postul România Tv.

El a adăugat că au mai fost achiziționate astfel de aparate și de autoritățile locale prin spitalele județene aflate în subordinea lor. "Capacitatea de testare crește progresiv pe măsura nevoilor de testare. Noi avem o metodologie care este una recomandată de la nivelul Comisiei Europene în baza recomandărilor specialiștilor. Este o metodologie care este validată de Institutul Național de Sănătate Publică și de Ministerul Sănătății care stabilesc prioritățile de testare și noi respectăm această metodologie reducând constant timpul dintre momentul în care se face recoltarea exudatului nazo-faringian până la realizarea testului efectiv și diagnosticarea. (...) Nu poate să se testeze oricine", a afirmat premierul.

Totodată, el a reiterat că folosirea de aparate de diagnosticare rapidă a COVID-19 nu este sigură pentru că nu dă o eficiență de 100% în privința rezultatelor, iar autoritățile medicale nu se pot baza pe acestea pentru a dispune măsuri în privința tuturor persoanelor testate. Șeful Guvernului a mai arătat că resursele alocate pentru achiziția de echipamente medicale nu sunt nelimitate și nu pot fi cheltuite și pe astfel de aparate, în condițiile în care recomandările specialiștilor sunt de folosire a aparatelor de tip PCR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5503 secunde