COVID- 19 / Două localități, plasate în carantină. Zeci de persoane au fost infectate

de Cuget Liber Luni, 25 Mai 2020 158
A trecut mai bine de o săptămână de când s-a ridicat starea de urgență în România, dar focarele de coronavirus apărute recent determină autoritățile să aplice din nou unele interdicții, însă doar local.


Două sate din județul Galați, cu aproape 10.000 de locuitori, au intrat în carantină, după ce în ultimele zile au fost depistate 14 persoane infectate cu noul virus.


În total sunt 42 de îmbolnăviri. Recent, aici, ar fi revenit mai mulți săteni din străinătate.


Și la Iași au fost înregistrate în ultimele zile 38 de cazuri noi de Covid-19, la cadre medicale și pacienți de la două spitale.


La nivel național, duminică au fost raportate 213 cazuri noi, după ce opt zile la rând numărul îmbolnăvirilor a fost sub 200.


Măsura de carantinare a fost instituită pe o perioadă de 14 zile, iar cei care locuiesc în cele două sate vor avea prioritate la testarea pentru coronavirus.


Și la Iași au fost înregistrate în ultimele zile câteva zeci de cazuri noi de Covid-19, la cadre medicale și pacienți de la Spitalele de Neurologie și Sfânta Maria.


Șapte cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost depistate, recent, și în rândul cadrelor medicale de la Institutul ”Marius Nasta” din București.


Sursa: StirilePROTV
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei