Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" va pleca la activarea BLACKSEAFOR

3111

Articole recomandate

În această după-amiază, corveta "Contraamiral Horia Macellariu" va pleca din portul militar Mangalia pentru a participa, în perioada 4 – 27 august, la activarea Grupului de Cooperare Navală BLACKSEAFOR.
Pe lângă nava românească, la această activare mai participă fregata TCG Barbaros (Turcia), GSG Sokhumi (Georgia), nava de comandament Slavutich (Ucrai-na), nava de debarcare a desantului RFS Tsezar Kunikov (Federația Rusă) și corveta Smeli (Bulgaria). Activitățile Grupului Naval BLACKSEAFOR vor consta în exerciții navale de luptă contra minelor, căutare și salvare pe mare, asistență umanitară și protecția mediului.
De asemenea, programul activării cuprinde vizite în porturile  Varna (Bulgaria), Sevastopol (Ucraina), Novorosiisk (Federația Rusă). Pe timpul staționării în porturile menționate se vor desfășura activități demonstrative, întâlniri cu oficialități militare și civile, conferințe de presă, activități sociale și vizite la bordul navelor.
Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" este comandată de căpitan-comandorul Liviu Motoc și are la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 94 militari.
Gruparea BLACKSEAFOR este concepută ca o forță care acționează "la chemare" și este activată de două ori pe an pentru a desfășura exerciții navale. Comanda Grupării este asigurată, în conformitate cu protocolul de înființare, succesiv de cele șase state riverane Mării Negre care participă cu forțe: Bulgaria, Georgia, România, Federația Rusă, Ucraina și Turcia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6963 secunde