Corpul de control al MAI, anchetă după noul scandal de la 112. Reacția STS

187
Corpul de control al MAI, anchetă după noul scandal de la 112. Reacția STS - 112184596400-1565956064.jpg

Articole recomandate

O fată din Vrancea a sunat la 112 și a cerut să vină un echipaj de poliție pentru că a fost șicanată și urmărită în trafic. Operatorul 112 s-a răstit la fată și i-a spus că nu are echipaj disponibil.

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a anunțat că va trimite corpul de control al IPJ Vrancea pentru a face verificări.

"Luni dimineață, corpul de control al MAI va fi trimis la IPJ Vrancea pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo și dacă vor fi identificați vinovați se vor lua măsuri." a spus Mihai Fifor.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că în perioada imediat următoare, Guvernul va emite două OUG-uri pentru a reglementa situația din Ministerul de Interne și sistemul de urgență.

Urmare a solicitărilor transmise la Biroul de Presă al Serviciului de Telecomunicații Speciale, referitoare la apelurile primite prin Sistemul 112, în data de 13.08.2019, prin care apelantul solicita intervenția unui echipaj de poliție, în județul Vrancea, vă comunicăm următoarele:

La Centrului Unic pentru Apeluri de Urgență Vrancea s-au înregistrat două apeluri în data de 13.08.2019, la ora 01:00:33, respectiv 01:25:35.

Conform Metodologiei privind cooperarea agențiilor specializate de intervenție în cazul urgențelor primite prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență, operatorul 112 al STS a transferat apelul către dispecerul agenției specializate, în acest caz, dispecerul IPJ Vrancea, la ora 01:01:27, respectiv 01:25:45.

Vă informăm că responsabilitățile operatorilor 112 constau în preluarea apelurilor, identificarea urgențelor, colectarea datelor referitoare la identificarea apelantului și locul transferul acestora către dispeceratele specializate de intervenție în vederea alocării resurselor necesare.

Prin urmare, precizăm că operatorul 112 al STS din cadrul Centrului Unic pentru Apeluri de Urgență Vrancea nu a purtat discuții cu apelantul referitoare la disponibilitatea/indisponibilitatea și alocarea resurselor necesare intervenției la caz, nu a făcut precizări privind timpul de intervenție, iar informațiile referitoare la coordonarea și desfășurarea intervenției sunt atribuțiile dispeceratelor agențiilor specializate de intervenție, în cazul de față, ale dispeceratului Poliției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1527 secunde