Coronavirus / Arafat: "Este discutată intenția restricționării din nou"

806
Coronavirus / Arafat:

Articole recomandate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, dr. Raed Arafat, a declarat la TVR, referindu-se la numărul mare de noi cazuri de COVID-19, că "dinamica este crescătoare, nu este sub control".


"Aceste date ne spun că situația este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există și transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot și ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri", atrage atenția șeful DSU la stiri.tvr.ro.


Arafat afirmă că, pentru a rupe lanțul de transmitere, oamenii trebuie să respecte regulile - purtarea măștii, evitarea locurilor aglomerate, igiena mâinilor.


"Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricții, este discutată în acest moment intenția restricționării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanțare și de purtare a măștii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere", a subliniat dr. Arafat.


Șeful DSU a adăugat că principala provocare acum este dată de faptul că, odată cu creșterea numărului cazurilor, va crește și numărul pacienților internați la terapie intensivă, ceea ce pune pune presiune pe sistemul sanitar.


Autoritățile au anunțat sâmbătă o creștere masivă a numărului de cazuri noi de persoane depistate cu Covid-19, respectiv 698. Spre comparație, vineri, 10 iulie, au fost anunțate 592 de cazuri.


De asemenea, la ATI, în acest moment, sunt internați 239 de pacienți.


Nu în ultimul rând, comunicatul autorităților precizează că 406 de bolnavi de Covid-19 au fost "externați la cerere", după ce au fost testați pozitiv.


De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 24 decese (16 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3524 secunde