Controale în supermarketuri și piețe. Zeci de nereguli și amenzi

227
Controale în supermarketuri și piețe. Zeci de nereguli și amenzi - controalesupermarketuri-1558985483.jpg

Articole de la același autor

Peste 330 de magazine, depozite, piețe alimentare, supermarketuri au fost verificate în ultimele zile de către inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. Au fost vizate cinci unități de procesare lapte, două unități de procesare carne, trei centre de colectare pește, 33 de depozite alimentare, nouă măcelării, nouă carmangerii, patru pescării, 32 de super sau hipermarketuri, 37 de magazine alimentare, 32 de restaurante, două cantine, opt unități tip fast-food, șase pizzerii, o unitate tip bistro, trei braserii, cinci unități catering, 12 baruri, patru unități tip bufet, 46 de laboratoare cofetărie – patiserie, trei unități de fabricare pâine și specialități de panificație, cinci unități de comercializare produse congelate, 15 depozite de semințe consum, o unitate de fabricare vin, două unități de fabricare înghețată, etc.


"În urma controalelor, s-au constatat neconformități precum manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. De asemenea, au fost identificate produse alimentare cu termen de valabilitate depășit. Pentru abaterile de la legislația veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 72.100 de lei. A fost emisă și o ordonanță de suspendare temporară a activității pentru un depozit alimentar cu spații frig", a anunțat directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu.
În plus, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 5,4 tone de carne și produse din carne, 4.303 kg de produse lactate, 2.934 de kilograme de pește și sute de cofraje de ouă. Valoarea acestora este de 130.321 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4053 secunde