Containere cu anvelope uzate trimise din Australia, interceptate de Garda de Coastă

456

Articole de la același autor

Noi containere încărcate cu deșeuri, ajunse în Portul Constanța Sud Agigea, au fost depistate de oamenii legii. Astfel, miercuri, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră împreună cu specialiștii de la Garda de Mediu și lucrătorii vamali au controlat două containere în care, conform actelor vamale, erau "anvelope uzate pentru autoturisme". În urma verificărilor s-a constatat că cele două containere erau expediate de o firmă din Australia pentru o societate comercială din Suceava. Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au dispus măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României și returnării acestora către expeditor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, în cauză fiind cercetat un cetățean român, în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

Reaminim că săptămânile trecute au fost depistate 27 de containere încărcate cu deșeuri neutilizabile, expediate din Anglia, pentru o firmă din județul Ilfov. Și în cazurile respective, autoritățile au dispus returnarea containerelor către expeditor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5238 secunde