Consulul onorific al Madagascarului, anunț despre situația lui Radu Mazăre

1951
Consulul onorific al Madagascarului, anunț despre situația lui Radu Mazăre - mazare-1557386689.jpg

Articole recomandate

Consulul onorific al Madagascarului în România, Serge Rameau, a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că extrădarea lui Radu Mazăre în România poate fi rezolvată ușor, dacă autoritățile de la București vor dori acest lucru, pentru că în țara sa noul președinte este ferm împotriva corupției. Mazăre nu se ascundea, locuia în complexul lui turistic, unde se practică sporturi extreme. Oficialul malgaș a spus că nu are, până în acest moment, o confirmare oficială din Madagascar privind reținerea lui Radu Mazăre.


"Trebuie să vă spun că în Madagascar am avut alegeri prezidențiale, iar noul președinte, Andry Rajoelina ( a fost instalat în ianuarie 2019 – n.r), este foarte ferm în eradicarea corupției în țară", a precizat Serge Rameau. "Mai multe persoane importante au fost arestate pentru fapte de corupție, așadar, dacă dl. Mazăre este în arest și dacă România face pași concreți pentru extrădare, sunt convins că vom găsi ușor soluția legală", a arătat consulul onorific malgaș. Țara sa se află printre statele care nu au acorduri de extrădare, dar, așa cum a arătat diplomatul, dacă România dorește, extrădarea se poate face foarte rapid. Serge Rameau a dat ca exemplu, cazuri de oameni de afaceri din țara sa care fugiseră de lege în Insula Mauritius și "care au fost extrădați într-o singură săptămână". "Dacă a funcționat în cazul nostru, poate funcționa și în altă situație", a adăugat consulul onorific din Madagascar.


Întrebat dacă poate estima cât ar putea dura extrădarea lui Radu Mazăre, Serge Rameau  a spus: "În primul rând, dacă dl Mazăre se află în custodie la noi și dacă autoritățile române vor cu adevărat să negocieze extrădarea lui, ambasadorul României în Madagascar poate grăbi lucrurile", a răspuns oficialul malgaș.


Ce statut avea Radu Mazăre în Madagascar? Se ascundea, având în vedere că era căutat de Interpol? "Nu, nu se ascundea. Era un om liber", a spus diplomatul malgaș. "Avea cerere de emigrare în Madagascar, depusă în Italia, la Roma, fiind cetățean al UE". "Era expatriat, cu contract de angajat la propria sa firmă, cu cazier judiciar curat și pașaport nou-nouț când a venit în Madagascar". După ce a fost condamnat, a cerut azil politic, după cum a declarat în presa locală, însă Madagascar nu oferă azil politic. Astfel, și-a reînnoit anual cererea de rezidență, ca expatriat cu firmă proprie, care reprezintă o procedură obișnuită, după cum a arătat consulul onorific al Madagascarului la București, Serge Rameau, într-un interviu pentru Europa Liberă.


sursa articol: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2889 secunde