Constantin Niță, fostul ministru al Energiei, condamnat la 4 ani închisoare

302
1
Constantin Niță, fostul ministru al Energiei, condamnat la 4 ani închisoare - constantinnita90923400-1495790773.jpg

Articole recomandate

Constantin Niță, fostul ministru al Energiei, a fost condamnat, astăzi, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, într-un dosar în care este acuzat de DNA că ar fi primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.


Instanța a mai decis confiscarea de la Constantin Niță a sumei de 303.000 lei, fiind menținut sechestrul asigurător.


Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.


Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut pedeapsă cu executare pentru Constantin Niță, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, precum și confiscarea de la acesta a 303.000 de lei și 30.000 de euro, bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru a ajuta firma acestuia să obțină un contract cu Primăria Iași.


Suma solicitată nu ar fi fost achitată integral, ci doar două tranșe, de 30.000 de euro, respectiv 303.118 lei, susțin anchetatorii.


"Sumele au fost folosite, în mare parte, pentru diverse cheltuieli ale organizației județene de partid, la solicitarea lui Niță Constantin", au mai arătat procurorii.


La termenul din 11 aprilie, când a fost audiat, Constantin Niță a negat că ar fi luat bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru a-și trafica influența, el spunându-le judecătorilor de la instanța supremă cu "nu are față de prost" ca să ajungă să ia o presupusă mită într-un hotel plin de camere de luat vederi și că patronul UTI Grup l-a "suspectat de prostie" dacă a putut să spună că i-a dat un plic cu bani în hotel.








Comentează știrea

europeanu
8 martie 2018
Hotii la parnaie !

daca asta nu are fata de prost inseamna ca nici nu e vopsit la par.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4514 secunde