Constănțenii pleacă în vacanță. Cozi la trecerea frontierei

189
Constănțenii pleacă în vacanță. Cozi la trecerea frontierei - constanteniipleacainvacanta-1564172051.jpg

Articole de la același autor

Pentru că au deja marea la ei acasă, mulți constănțeni aleg să-și petreacă vacanța de vară peste hotare, la vecinii bulgari sau în Grecia, pe insulele cu coline stâncoase și ape cristaline. De asemenea, mulți români care muncesc în străinătate revin în țară, în această perioadă, pentru a-și petrece concediul acasă, cu cei dragi.


Traficul prin punctele de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-a intensificat semnificativ în ultima perioadă. "Având în vedere că suntem în plin sezon estival și mulți cetățeni români aleg să-și petreacă vacanța în afara granițelor țării, se constată o creștere a numărului turiștilor români și străini care tranzitează punctele de trecere a frontierei de la granița cu Bulgaria. În acest sens, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competența instituției în scopul reducerii timpilor de așteptare și asigurării unui control eficient și operativ", anunță reprezentanții Gărzii de Coastă.


Potrivi acestora, a fost suplimentat personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. Este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configurației acestora și, în funcție de valorile de trafic, se creează fluxuri suplimentare de control în punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz. De asemenea, continuă cooperarea cu autoritățile de frontieră din Republica Bulgaria pentru gestionarea, în comun, a problemelor participanților la traficul transfrontalier.


Cea mai mare aglomerație – la Vama Veche
Cel mai tranzitat punct din zona de competență a Gărzii de Coastă este Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, unde, în primele șase luni ale anului 2019 s-au prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră aproximativ 731.550 persoane, dintre care 392.190 numai pe sensul de ieșire din țară. În ceea ce privește mijloacele de transport, au fost efectuate formalitățile de frontieră pentru 174.340 de autovehicule, dintre care 83.650 pe sensul de intrare și 90.690 pe sensul de ieșire.
În perioada sezonului estival, se constată o creștere semnificativă a valorilor de trafic prin P.T.F. Vama Veche, atunci când mulți români tranzitează granița pentru a merge să petreacă vacanța în afara țării, în mod special în zilele de sfârșit de săptămână când valorile de trafic cresc cu peste 200 % .  


"Astfel, dacă într-o lună din afara sezonului estival P.T.F. Vama Veche este tranzitat de aproximativ 58.770 de persoane și 17.980 de mijloace de transport, într-o lună din sezonul estival numărul persoanelor este de peste șapte ori mai mare, iar cel al mijloacelor de transport de peste cinci ori mai mare. Comparativ cu anul anterior, observăm că numărul persoanelor care tranzitează frontiera prin P.T.F. Vama Veche este cu aproximativ 37% mai mare", mai spun reprezentanții Găzii de Coastă.
Pentru evitarea aglomerărilor, aceștia ne recomandă să folosim și alte puncte de trecere a frontierei decât cel din Vama Veche. Poate fi astfel preîntâmpinată suprasolicitărea doar a unora dintre puncte, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.


Cinci ieșiri din țară, spre Bulgaria
Pe raza județului Constanța, la granița cu Bulgaria, sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile 9 benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieșire. Este vorba despre P.T.F. Vama Veche - Durankulak, P.T.F. Ostrov - Silistra, P.T.F. Negru Vodă - Kardam, P.T.F. Lipnița - Kainardja și P.T.F. Dobromir - Krushari, pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 8.00 la ora 20.00.  


De asemenea, informații privind timpul de așteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicația Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ . Această aplicație on-line prezintă o valoare medie a timpului de așteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.
De asemenea, șoferii au posibilitatea achiziționării on-line de vignete, prin intermediul site-urilor web: www.bgtoll.bg  (acest site având și meniu în limba română) sau www.vinetki.bg,  precum și din punctele de frontieră, pentru toate categoriile de autovehicule, prețurile acestora rămânând neschimbate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4056 secunde