Revoltător!

Constănțeni sclavi în Italia: sechestrați, torturați și puși să cerșească

590
3
Constănțeni sclavi în Italia: sechestrați, torturați și puși să cerșească - fondconstantenisclavi-1430411925.jpg

Articole de la același autor

Mai mulți indivizi din Medgidia au făcut avere de pe urma suferinței unor invalizi din județele Constanța și Tulcea, care ajungeau sclavi în Italia. Sărmanii erau sechestrați, bătuți crunt, ținuți nemâncați și trimiși să cerșească. Modul în care au acționat constănțenii traficanți i-a îngrozit și pe anchetatorii din Italia!

Membrii unei familii din Medgidia și complicii lor au dat dovadă de o cruzime rar întâlnită, ajungând să sechestreze și să tortureze mai multe persoane, majoritatea cu handicapuri fizice sau psihice, totul pentru a face avere. Potrivit anchetatorilor DIICOT, faptul că pe străzile din străinătate se câștigă bani frumoși din cerșetorie le-a dat o idee unor indivizi certați cu legea din Medgidia. Și, astfel, ani la rând, Ibram Jane, de 26 de ani și Memet Bahar, de 42 de ani, din Medgidia, dar și Marinică Marin, de 46 de ani, din Nazarcea, au mers din sat în sat, în județele Constanța și Tulcea, în special în zonele sărace, pentru a găsi persoane dispuse să plece la cerșit în Italia, în zona Milano.

Invalizi din Dobromir și Măcin, duși la cerșit

Pentru a-i convinge, traficanții le promiteau că banii pe care-i vor obține din această activitate vor fi împărțiți jumătate - jumătate, așa că doritori s-au găsit destui. Astfel, mai multe persoane, în special din zona Dobromir (județul Constanța) și Măcin (județul Tulcea) au fost duse peste hotare. Însă, odată ajunse la destinație, victimele au fost sechestrate și transformate în sclavi.

De altfel, cei trei au continuat "afacerea" unor rude și prieteni, ajunși după gratii, anul trecut, pentru același tip de infracțiuni: Chemal Ibram, de 54 de ani, Murat Asan, de 40 de ani, Ibram Șaban, de 42 de ani, Izeir Șaban, de 36 de ani.

Potrivit informațiilor transmise de Curtea de Apel din Milano (Italia) - care a descoperit rețeaua de trafic de persoane - către autoritățile din țara noastră, din perioada iunie 2012 și până anul acesta, suspecții Ibram Jane, Memet Bahar și Marinică Marin au "recrutat, transportat și privat de libertate mai multe persoane, pe care prin constrângere și profitând de vulnerabilitatea lor, fiind persoane cu dizabilități fizice sau psihice, le-au obligat să cerșească".

Victimele erau ținute închise, torturate și trimise la cerșit, iar dacă la sfârșitul zilei nu veneau cu cel puțin 50 de euro, nu primeau de mâncare. De altfel, victimele primeau doar câte o conservă de mâncare, iar banii ce le-au fost promiși din țară, nu i-au mai văzut.

Au fugit în România

În toamna anului trecut, după câteva luni de supravegheri video și urmăriri, autoritățile din Milano au descins în tabăra ilegală a traficanților de persoane. Cea mai mare parte a grupării infracționale a fost reținută în acel moment, dar cei trei suspecți, Jane Ibram, Memet Bahar și Marinică Marin au reușit să fugă în țară.

Miercuri, cei doi au fost depistați de polițiștii de la Serviciul de Investigații Crimi-nale, împreună cu polițiștii din Medgidia și Ovidiu, și reținuți, în baza mandatelor europene de arestare emise de judecătorii din Italia. Cei trei sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, exploatarea cerșetoriei, sclavie și trafic de persoane, iar potrivit Codului Penal din Italia, unde vor fi anchetați și judecați, riscă până la 20 de ani de închisoare.

Cei trei au fost prezentați, joi, magis-traților de la Curtea de Apel Constanța, care au dispus arestarea lor preventivă pentru 15 zile, în vederea predării lor către autoritățile din Italia. 

Comentează știrea

Carmen
1 mai 2015
anunt

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Andrei
1 mai 2015
Munceste de acasa!

Cautam oameni seriosi. Se lucreaza part-time. Este vorba de o Franciza Alternativa Noi oferim studii gratuite sub forma de cursuri trimise pe mail. Contract legal oferit din start! Dovada platii disponibila imediat! Am expediat si primele castiguri! Minim 18 ani. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "PART-TIME" la adresa de email : [email protected]

Raluca
2 mai 2015
Oferta de munca!!

Cea mai serioasa oferta de munca!! NU este necesara nici un fel de experienta! Oferim curs gratuit si complect de instruire de la zero!Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.Se lucreaza part-time sau full-time,la alegere.Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.Va oferim mai multe detalii dupa ce trimiteti textul "curs" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6437 secunde