Constănțeni izolați la domiciliu, din cauza coronavirusului

348
Constănțeni izolați la domiciliu, din cauza coronavirusului - ddd-1581456715.jpg

Articole de la același autor

Semnalarea prezenței coronavirusului în China, care se răspândește cu rapiditate - până în prezent, conform statisticilor, au fost confirmate peste 42.000 de cazuri în China, dintre care peste 1.000 au fost fatale, iar 319 de cazuri au fost confirmate în alte state - au alertat și autoritățile din țara noastră. Constanța este un oraș de navigatori, mulți dintre ei ajungând, de-a lungul carierei, în porturile din China, motiv pentru care îngrijorarea constănțenilor este cu atât mai mare.



Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța au afirmat că, încă de la semnalarea prezenței virusului fatal în China, echipele instituției monitorizează toate persoanele care s-au întors din această țară. Astfel, potrivit dr. Loti Popescu, până în prezent, 55 de constănțeni au fost în atenția specialiștilor direcției. În toate cazurile, protocolul impune consemnarea respectivelor persoane la domiciliu, pentru o perioadă de două săptămâni, timp în care sunt monitorizați îndeaproape de specialiștii în epidemiologie ai DSP Constanța.


"Este vorba despre 55 de persoane, aflate sub supraveghere epidemiologică. Nici de carantină nu se poate spune că este vorba. Sunt persoane aflate în supraveghere epidemiologică la domiciliu, acesta este termenul. Deja o parte dintre aceștia au ieșit de sub supraveghere. Nu sunt suspiciuni, este doar protocolul urmat, pentru că respectivele persoane au venit din China", a arătat dr. Loti Popescu.


Concret, încă de la întoarcerea în țară, respectivii constănțeni sunt luați în evidență de medicii de la DSP Constanța, li se pune în vedere să rămână la domiciliu pentru 14 zile și sunt contactați zilnic de specialiști.


"Zilnic, dimineața și seara, sunt contactați de specialiștii DSP și chestionați cu privire la starea de sănătate, dacă au simptomatologie. În cazul în care prezintă simptomatologie, sunt preluați de ambulanță și transportați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase", a mai afirmat dr. Loti Popescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1514 secunde