Judecătorii au decis

Constănțeancă despăgubită cu 1 milion de euro de CNADR pentru un parapet stricat

1143
4
Constănțeancă despăgubită cu 1 milion  de euro de CNADR pentru un parapet stricat - fondparapet-1382889866.jpg

Articole de la același autor

r Fata și-a pierdut brațul într-un accident rutier produs din cauza unui parapet deteriorat de pe marginea drumului


O tânără studentă din Constanța poate da șansa ca cei traumatizați în urma accidentelor rutiere de pe drumurile naționale să beneficieze de despăgubirile pe care le merită. Tribunalul București a decis ca aceasta să primească un milion de euro, după ce medicii i-au amputat mâna, în urma unui accident rutier.




Tribunalul București a obligat Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi la plata a un milion de euro către Georgiana Elena Ghegeliu, o tânără din Constanța, studentă la drept, care și-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de circulație.

Tragicul eveniment a avut loc în 2006, în a doua zi de Crăciun. Tânăra se îndrepta către Brașov, cu o Dacie. Șoferul autoturismului era Claudiu Ionuț Ion, iubitul fetei. Aceștia mergeau pe drumul național, iar la kilometrul 34, tânărul a evitat un BMW, rămas neidentificat, care i-a tăiat fața. În acel moment, pentru a nu intra în coliziune cu bolidul, șoferul a tras dreapta de volan, moment în care a intrat într-un parapet metalic de pe marginea drumului, care era deteriorat. Parapetul a străpuns portiera din partea dreaptă a mașinii și a intrat direct în mâna fetei. Brațul fetei a fost amputat de medici.


Cinci ani de investigații

Polițiștii și procurorii au muncit timp de cinci ani de zile pentru a soluționa accidentul. După jumătate de deceniu de așteptat, soluția finală a venit: prietenul fetei, Claudiu Ionuț Ion, nu este vinovat de producerea accidentului, ci vina o poar-tă administratorul drumului, CNADNR-ul. Expertiza tehnică autor din dosarul penal spune că "accidentul se putea evita dacă elementele de siguranța traficului rutier montate pe partea dreaptă a sensului de mers către Brașov a carosabilului, în dreptul kilometrului 34, erau în stare reparată și nu creau pericole, răspunzător fiind administratorul de drumuri care în doi ani nu a reparat parapetul, fiind un real pericol și astăzi pentru traficul rutier".


Despăgubiri record

În urma stabilirii vinovăției, Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată Compania Națională Autostrăzi și Drumuri Naționale din România pentru daune morale, dosarul judecându-se la Tribunalul București. Magistrații bucureșteni i-au dat câștig de cauză tinerei, obligând CNADNR să plătească un milion de euro daune morale, despăgubiri considerate record.

"Obligă pârâta (CNADNR - n.r.) la plata către reclamantă a sumei de 1.000.000 euro, în echivalent lei la cursul B.N.R. din ziua plății, cu titlu de daune morale. Ia act că reclamanta nu solicită cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 15 zile de la comunicare", se arată pe portalul instanțelor de judecată.
Procesul se află acum pe rolul Curții de Apel București, în urma apelului declarat de CNADNR, după ce Tribunalul București a decis ca tânăra să primească un milion de euro daune. Motivul apelului, invocat de CNADNR, este expirarea termenului până la care se putea deschide proces. Dacă părțile nu vor fi mulțumite de decizia Curții de Apel, mai au la dispoziție și calea de atac a recursului, la Înalta Curte de Casație și Justiție. 


Comentează știrea

ct
28 octombrie 2013
tot de la stat

de ce tot noi, platitorii de taxe trebuie sa suportam prostia bugetarilor? sa plateasca directorul CNADR, si cei din subordinea lui din buzunarul propriu ! incompetentii/ hotii astia nu ar rezista intr-o firma privata nici 3 luni !

anonim
28 octombrie 2013
foarte bine

Poate asa o sa se puna pe treaba si cei de la CNADR si sa nu mai frece menta toti muncitorii sa stea si sa sprijine lopeti pe marginea drumurilor. O felicit pe tanara care a castigat....banii nu o sa ii aduca mana inapoi dar o sa aibe un trai mai bun!

noni
28 octombrie 2013
ce folos

Decat sa se ajung aici si sa se mutileze acea fata, mai bine bagau milionul constiincios in lucrari. In afara de compensatia materiala, trauma nu poate fi stearsa cu bani si asa cum spune cineva anterior, nici mana nu i-o da inapoi. Presimt ca o vor chinui mult si bine in procese, ca daca e de dat, statul are o problema, stie doar sa ia, sa stea, pe banii nostrii.

Carte R4 pour 3DS
12 noiembrie 2013
Carte R4 pour 3DS

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I've really enjoyed browsing your blog posts. After all I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon! Carte R4 pour 3DS http://www.r4pour3ds.com/6-carte-r4-pour-3ds

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5937 secunde