Constănțean, mafiot în Italia. Gruparea din care făcea parte transporta droguri cu ambulanțele!

370

Articole de la același autor

Un tânăr din Hârșova urmează să fie predat autorităților din Italia, unde a fost arestat în lipsă sub acuzația că a făcut parte dintr-o grupare de tip mafiot, care făcea trafic cu droguri de mare risc în zona Catania. 


Magistrații Curții de Apel Constanța au judecat, la începutul acestei săptămâni, mandatul european de arestare emis de autoritățile italiene pe numele lui Iulian Marian Pintilie, în vârstă de 25 de ani, din Hârșova. Tânărul a fost prins de polițiștii constănțeni, în luna octombrie, și arestat preventiv. În fața magistraților, tânărul a fost de acord să fie predat autorităților judiciare italiene, având însă o singură solicitare: să i se impună o măsură preventivă mai "blândă" decât arestul, până în momentul predării. Judecătorii i-au respins însă solicitarea, astfel că va rămâne după gratii până când va ajunge în Italia, pentru a răspunde pentru faptele de care este acuzat. 


Tribunalul Catania a emis pe numele constănțeanului un mandat european de arestare, acesta fiind acuzat că făcea parte dintr-o grupare de tip mafiot care se ocupa cu trafic de stupefiante, iar potrivit Codului Penal din Italia, este pasibil de 20 de ani de închisoare. 


Potrivit documentației transmise judecătorilor din țara noastră, italienii îl acuză că, din 2017 până în septembrie 2019, când a fost emis mandatul, a acționat ca membru al grupării Cappello - Bonaccorsi, care controla piața neagră a drogurilor în zona Catania. Presa din Italia a relatat pe larg despre acțiunile de amploare ale autorităților judiciare pentru prinderea celor 37 de membri ai grupării, în cadrul operațiunii intitulate "Revenge 5", în care au fost implicați pentru 200 de agenți din diverse departamente. Gruparea avea o rețea de distribuție a drogurilor foarte bine pusă la punct, folosind agenții funerare pentru depozitarea drogurilor, iar transportul acestora dintr-un punct în altul îl realizau în ambulanțe, se arăta în septembrie, în momentul arestării suspecților. 


XXX 
Tânărul nu se află la primul conflict cu oamenii legii din Italia. În urmă cu aproximativ patru ani, acesta a fost surprins de carabinieri în timp ce, împreună cu doi complici, încerca să fure cuprul dintr-un sistem fotovoltaic. La vederea oamenilor legii, suspectul constănțean a încercat să fugă, la volanul unui Fiat Doblo, deși nu deținea permis de conducere, iar mașina era furată. A urmat, după cum notează presa din Peninsulă, "o urmărire îndrăzneață", până în Piazza Matteotti. 


De menționat că mandatul de arestare emis pe numele constănțeanului a fost prelungit până pe 20 noiembrie, dată până la care acesta urmează să fie predat autorităților din Italia prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Octombrie 2019
Stire din Actual : Italia, devastată de ploile torențiale!
Pagina a fost generata in 0.9075 secunde