Constănțean condamnat la închisoare pentru o evaziune fiscală de aproape 5 milioane de lei

281
Constănțean condamnat la închisoare pentru o evaziune fiscală de aproape 5 milioane de lei - mandatevaziunesursamediatorbucur-1584533238.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni au dat de urma unui individ de 39 de ani, care a fost condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală, după ce a prejudiciat bugetul statului cu aproape 5 milioane de lei. 


Potrivit anchetatorilor, Boby Vasile O., din Constanța, a fost acuzat că împreună cu doi asociați, Ion T., și Leonard Ș., administratori ai SC Adimetin Com, au desfășurat activități financiare prin care au prejudiciat bugetul statului. Concret, deși firma avea trecut drept obiect de activitate "intermedieri în comerțul cu mobilă, articole de menaj și de fierărie", cei trei au evidențiat în contabilitatea societății facturi prin care arătau că au achiziționat legume și fructe de la diverse producători, în perioada 2009 – 2011. Facturile respective s-au dorit a fi justificare pentru scoaterea din contabilitatea firmei a unor sume impresionante de bani. Totodată, cei trei au depus în contabilitate documente din care reieșea că au achiziționat materiale și bunuri de la firme plătitoare de TVA. Verificările ANAF au scos la iveală însă că firmele respective nici nu erau plătitoare de TVA, nici nu erau active măcar. 


Pentru faptele comise, cei trei au ajuns în atenția Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior în vizorul magistraților constănțeni, care i-au condamnat la închisoare: pe Boby Vasile O. la șase ani, iar pe amicii lui la câte cinci ani după gratii. 
La începutul acestei săptămâni, polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale l-au ridicat pe inculpat de acasă și l-au escortat la Penitenciarul Poarta Albă, unde urmează să ispășească pedeapsa. 


Precizăm că Boby Vasile O. este, potrivit documentele depuse la dosar, necăsătorit, nu are ocupație, a absolvit opt clase și o școală profesională și nu este la primul conflict cu legea, el fiind condamnat în trecut tot pentru evaziune fiscală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6568 secunde