Constănțean acuzat că a obținut bani europeni prin acte false

373
Constănțean acuzat că a obținut bani europeni prin acte false - constantean-1515516963.jpg
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Ion Iulian, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada 2014-2015, Ion Iulian a depus cu rea-credință, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), mai multe documente false, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.

Prin aceste demersuri, inculpatul Ion Iulian a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 7.933 lei pentru suprafața de 11,30 ha solicitată pentru plată în campania 2014 și 7.319 lei pentru suprafața de 9,4 ha determinată pentru plată în campania 2015, mai spun procurorii.

APIA a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 13.150 lei reprezentând suma plătită inculpatului în campaniile 2014 și 2015, la care se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de legislația în vigoare. În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui teren ce aparține inculpatului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6596 secunde