Constanța are nevoie de 300 de camere video pentru reducerea infracționalității. "Nu înțeleg de ce nu s-au pus până acum"

5197
16

Articole de la același autor

Au trecut mai bine de zece ani de când se lansa în spațiul public posibilitatea de instalare a camerelor video în municipiul Constanța. De atunci și până în prezent, în fiecare an, au fost lansate aceleași promisiuni, dar fără nicio acoperire, în realitate. În acest moment, Primăria Constanța are în plan achiziționarea a peste 300 de camere video, printr-un proiect din fonduri europene și nerambursabile. 


"Sper că de data asta o să le și avem"


Deși suntem în Uniunea Europeană de ani buni, refuzăm să ne aliniem unor standarde existente în alte țări dezvoltate, care beneficiază de o siguranță crescută, cu ajutorul supravegherii video. Reprezentanții administrației locale, în urma discuțiilor repetate cu conducerea IPJ Constanța, au în plan implementarea unui sistem integrat care să însumeze peste 300 de camere video. Până acum, Primăria Constanța s-a lovit de probleme în privința accesării fondurilor europene, probleme ce ar putea fi, într-un final, rezolvate. 


"Cunosc preocupările autorităților locale și sper că, de data asta, o să le și avem. Personal, nu înțeleg de ce nu s-au pus până acum. Avem câteva UAT-uri mici, precum Eforie, Medgidia, Năvodari, și este un element în plus care duce la scăderea infracționalității. Camerele au un aport mult mai mare pentru infracționalitate, decât pentru Rutieră. Noi am făcut niște studii, am stabilit un necesar de camere pentru municipiul Constanța, 300 de camere aproximativ", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef Constantin Dancu, șeful interimar al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. 


"Vom solicita achiziționarea de cronometre moderne"


O altă problemă extrem de discutată și, totodată, contestată, a fost cea a dezafectării cronometrelor de lângă semafoare, pe motiv că mai mult ar încurca traficul. 


"În cele din urmă, toate cronometrele vor fi dezafectate, fiindcă au creat de-a lungul timpului numai probleme. Deși unii șoferi spun că sunt benefice, noi credem că practica a dovedit că nu sunt. Cronometrele au generat accidente și tot felul de probleme. Cei care spun că se foloseau de cronometru pentru a opri în timp util nu spun că îl foloseau și pentru a forța semaforul", a declarat Andrei Florin, directorul Confort Urban. 


În legătură cu acest subiect, primarul Decebal Făgădău ne-a precizat că a primit mai multe adrese din partea cetățenilor, inclusiv din partea polițiștilor, prin care se semnalau neconcordanțe între timpi și culoarea semaforului, dar și înlocuirea semaforului pentru a vira la dreapta. De cealaltă parte, polițiștii susțin că nu s-a pus niciodată problema să fi recomandat dezafectarea cronometrelor, despre care spun că ajută mult șoferii. Mai mult, IPJ Constanța va trimite o solicitare Primăriei Constanța pentru achiziționarea de noi cronometre. 


"Este total eronat, nu s-a pus niciodată discuția să se scoată cronometrele. Din câte știu, este o problemă tehnică. Noi am solicitat ca ciclurile semafoarelor să fie modificate pe parcursul unei zile, cu rute prioritare, în funcție de trafic. Ele erau depășite și nu permiteau sincronizarea cronometrelor cu ciclurile semafoarelor. Eu cred că sunt utile și asta s-a văzut de-a lungul timpului. Noi vom solicita să fie achiziționate cronometre moderne", a mai adăugat Constantin Dancu. 


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Un fost....
4 noiembrie 2017
Vrajeli ieftine

Nenea Dancu,de cate ori ajungi pe sus inebunesti si vrei sa-i prostesti si pe altii! Inca odata te faci de ras demonstrand ca nu ai nicio treaba cu munca de politie cand faci afirmatia ca prezenta camerelor de luat vederi scade infractionalitatea! Infractionalitatea creste si scade in funcyie de nivelul de trai,de pozitia economica a statului si locuitorilor acestuia,de educatie dar nicidecum de prezenta unor camere! Orice dispozitiv de urmarire este pt oamenii corecti nu pt hoti,iar pt adta iti dau sute de exemple(furturi de la bancomate,din mall-uri din societati etc). Toate au camere pt ca le obliga legea! Imi pare tau dar chiar mi-e scarba de incompetenti!

localnic
4 noiembrie 2017
ce interese sunt?

Atat camerele cat si prezenta politiei pe strazi au rolul de a prevenii actele antisociale in comunitate si sunt binevenite.chiar necesare.Cat priveste semafoarele cu cronometru daca politia circulatiei nu a solicitat scoaterea cronometrelor atunci cine si de ce a facut asta ?

Hollywood
4 noiembrie 2017
Nu înțelegi ...

... de ce n-au fost puse camerele până acum? Cum nu înțelegi, ești prost? În ce oraș ai trăit Costică până acum?! Plm

Constantean
4 noiembrie 2017
Boala incurabila

Ăștia când ajung sus se îmbolnăvesc de dementa ... La doctor cu ei

Eu CUGET intradevar LIBER.
4 noiembrie 2017
Cuget liber....hm.....sunteti siguri?

In urma cu 3 zile ati publicat un articol legat de un eventual control al IGPR la IPJ CTA. La cateva ore de la publicare, ati sters articolul. Acum publicati un articol in contra celui initial. Domnilor de la Cuget Liber, prin ceea ce ati facut si faceti, nu faceti cinste numelui cotidianului dumneavoastra . Dumneavoastra "cugetati liber" numai cu numele. Daca ne uitam la ce faceti efectiv ar trebui sa va schimbati numele din "Cuget Liber" in "Cuget cenzurat".

Si eu CUGET LIBER
4 noiembrie 2017
Chiar, de ce ati sters articolul?

http://m.cugetliber.ro/stiri-eveniment-scandal-la-ipj-constanta-eful-politiei-romane-dispune-verificari-asupra-unui-experiment-pilot-333957

longiness
4 noiembrie 2017
Cronometre

In primul cronometrele sunt benefice pentru semafoarele de pietoni. Sunt unele bulevarde largi care necesita 15-20 secunde traversare pentru un adult sanatos, pe cand cineva bolnav sau in varsta are nevoie de un timp dublu.

fani
4 noiembrie 2017
iar minciuni ...

Pai acest FAGADAU n-are pic de bun simt cand spune ca asteapta sa se rezolve situatia accesand fonduri europene ! O mai mare minciuna nici ca se poate :pai la fel cum au facut cu Paviloionul expozitional ,cu Parcul (zis arheologic pentru a justifica turnarea a peste 3.000 de mc de betoane aducatoare de marafeti ) si alte smecherii la care Primaria si CJC au pierdut banii europeni si care pana la urma s-au facut cu banii constantenilor, tot asa trebuiau sa faca, direct,cu banii contribuabililor (daca se dorea scaderea infractiunilor) si montarea camerelor de supraveghere .Dar NU se vrea sa fie descoperiti infractorii ce-si bat joc de locuitorii acestui oras .

Dragnea
4 noiembrie 2017
La pușcărie cu penalii din poliție

Prostul ăsta trăiește pe altă planetă, cum poți să spui că semafoarele cu , cronometru m-ai multe probleme au făcut? Faceți un sondaj printre șoferi si vedeți ce spun nu vă luați după Mapeț Show!

Nu conteaza
4 noiembrie 2017
Prostie

Un tzigan cu tupeu maxim. Asta e Dancu.

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5141 secunde