Consiliere online non-stop, pentru împătimiții jocurilor de noroc și pariurilor sportive

226
Consiliere online non-stop, pentru împătimiții jocurilor de noroc și pariurilor sportive - consiliereonline-1582049126.jpg

Articole de la același autor

Peste 1.000 de practicanți de jocuri de noroc și pariuri sportive au fost consiliați psihologic în ultimele cinci luni, prin intermediul unui program al Asociației Joc Responsabil.

"Serviciul de consiliere psihologică online «Consiliere 24/7», dezvoltat de Asociația Joc Responsabil și adresat persoanelor cu potențiale probleme legate de practicarea în exces a jocurilor de noroc își dovedește utilitatea. În perioada septembrie 2019 - ianuarie 2020, serviciul a fost accesat de 2.044 de ori de către 1.184 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 52 de ani. 45 de persoane au fost încadrate sub cod roșu, respectiv puteau recurge la gesturi care ar fi putut deveni extreme", precizează reprezentanții asociației.

Lansat în premieră pentru România la începutul lunii septembrie a anului trecut, Consiliere 24/7 oferă consiliere psihologică persoanelor cu potențiale probleme legate de practicarea în exces a jocurilor de noroc, ori apropiaților acestora, și care simt nevoia de îndrumare în timp real. La capătul Live Chat-ului Joc Responsabil nu se află roboți care trimit mesaje automate, ci psihologi instruiți special în rezolvarea acestui tip de probleme de către Dr. Cristian Andrei, psihiatru, expert în problematica jocurilor de noroc și ambasadorul Asociației Joc Responsabil.

În funcție de gradul de severitate, apelanții serviciului sunt încadrați în unul din cele patru coduri: verde, galben, portocaliu și roșu.

Din cele 1.184 de persoane care au apelat la serviciul de consiliere psihologică online în această perioadă, 349 au fost clasificate sub cod verde, 446 de cazuri sub cod galben, 344 sub cod portocaliu și 45 de cazuri sub cod roșu. Durata medie a unei convorbiri online a fost de 26 de minute și 48 de secunde, iar timpul de răspuns din partea unui psiholog a fost de mai puțin de un minut, respectiv între 39 și 53 de secunde, se mai arată în comunicatul Asociației Joc Responsabil.

Persoanele care au nevoie de sprijin pot fi consiliați non-stop, 24 de ore din 24, șapte zile din șapte, de către un psiholog, prin intermediul site-ului www.jocresponsabil.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
Stire din Social : Trageri loto speciale,  în week-end
Pagina a fost generata in 0.2968 secunde