Conflict de interese în fruntea Neptun Olimp? Directorul Caracostea, în competiție cu el însuși

1350
SC Neptun Olimp SA, una dintre ultimele comori ale statului român pe litoralul românesc, este condusă din anul 2012 de Cătălin Caracostea, un descurcăreț om de afaceri, om de încredere al președintelui suspendat al CJC, Nicușor Constantinescu. Până aici nu e nimic anormal, ținând cont că toți liderii politici ajunși la putere și-au implantat oameni de casă în posturile cheie din instituțiile statului.

Problema cu directorul Cătălin Caracostea nu este una de mora-litate, ci de… incompatibilitate. Mai exact, acesta s-ar afla într-o vădită stare de conflict de interese din moment ce guvernează cu două mâini și afacerile private și afacerile statului, care, culmea coincidenței, au același domeniu de activitate și cam aceeași locație - plaja Neptun.

Potrivit Registrului Comerțului, Cătălin Caracostea deține 50% din societatea SC Daytona Beach SRL și ocupă funcția de administrator al acesteia. Mai departe, această societate privată administrează o plajă în Neptun (închiriată de la Romned) ce desfășoară activități turistice și de agrement. Adică închiriază umbreluțe, șezlonguri și alte mici servicii și produse turiștilor veniți la plajă. Problema cea mare este că plaja Daytona este vecină cu plaja pe care SC Neptun Olimp a concesionat-o de la Apele Române și pe care tot Cătălin Caracostea o administrează, de data aceasta din calitatea de director al societății cu capital de stat. Cele două plaje se află în stațiunea Neptun, în zona La steaguri.

Astfel, ca un element inedit, Cătălin Caracostea se află în competiție managerială cu el însuși. Conduce și plaja pe care firma sa o deține, cât și plaja de la Neptun Olimp, cele două entități economice fiind concurente: desfășoară același tip de activitate și în aceeași stațiune.

Însă lucrurile nu se opresc aici. Soția lui Cătălin Caracostea, Mirela, deține societatea Arena Caliente SRL, împreună cu un alt asociat, fiecare având 50% cotă de beneficii și pierderi. Societatea deține o terasă pe faleza Neptun, chiar în dreptul plajei administrate de… SC Neptun Olimp. Însă, problema este, după cum ne-au reclamat alți agenți economici din vecinătate, că terasa cu pricina s-a extins bine mersi pe plaja Neptun Olimp, cu mese, scaune, umbrele (foto). Mai departe, pot fi două variante de lucru, ambele însă la fel de problematice: 1. Arena Caliente a închiriat bucățica de plajă de la Neptun Olimp, însă nu ar fi tocmai legal din moment ce ambele entități, privată și de stat, se află sub conducerea soților Caracostea; 2. Terasa s-a extins pe plaja Neptun Olimp fără nicio formă contractuală, având la bază doar o înțelegere în familie, între soț și soție. Și în acest caz, lucru-rile nu ar fi legale.

Din păcate, toate aceste date sunt publice și ușor de verificat, însă de ce instituțiile statului nu au făcut-o încă, nu știm oficial, dar e lesne de dedus. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5296 secunde