"Compararea prețurilor la alimente și carburanți, prin Monitorul Prețurilor, va accentua concurența!"

163

Articole recomandate

Decizia Consiliului Concurenței de a permite monitorizarea și compararea prețurilor la alimente și carburanți, prin Monitorul Prețurilor, va accentua concurența, nu o va slăbi, a avertizat luni Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României.


"Consiliul Concurenței a luat o serie de măsuri foarte corecte. Îmbunătățirea gradului de transparență la nivelul consumatorului, cum este Monitorul prețurilor pentru alimente și carburanți. Transparența în ceea ce privește informarea datelor de piață este esențială. Această decizie a Consiliului Concurenței permite monitorizarea și compararea prețurilor produselor, alimentelor și carburanților, va accentua concurența, nu o slăbește. Transparența nu slăbește concurența, cu efecte benefice asupra calității produselor, prețurilor acestora, precum și asupra serviciilor oferite. Toate aceste aspecte ajută și aduc beneficii publice consistente. În opinia mea, implicarea nu doar a specialiștilor în macroeconomie, ci și a reprezentanților mediului de afaceri, în dezbaterea publică a problemelor cruciale pentru dezvoltarea economiei și societății românești, sunt elemente esențiale", a declarat luni Mugur Isărescu.

Pe de altă parte, Isărescu a anunțat că, la nivelul băncii centrale, va fi organizat un grup de lucru care va analiza relația dintre mediul de afaceri și sistemul bancar.


În iulie 2019, Consiliul Concurenței a lansat platforma "Monitorul Prețurilor pentru Carburanți', care conține informații despre tarifele practicate în marile lanțuri de benzinării din România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8292 secunde