Comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, trimis în judecată pentru luare de mită

de Cuget Liber Vineri, 24 Mai 2019 680
Silviu Ioan Ionele, comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care este acuzat de luare de mită și introducerea ilegală într-o închisoare de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, procurorii din cadrul DNA - Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Silviu Ioan Ionele, la data faptelor comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor și alcool, în formă continuată.

Procurorii anticorupție notează în rechizitoriul trimis instanței că, în perioada martie - aprilie, Silviu Ioan Ionele, contrar îndatoririlor de serviciu, ar fi introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.

"Persoana beneficiară a obiectelor respective face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda 'Accidentul'", precizează anchetatorii.

Pentru acest "serviciu", arată DNA, Ionele ar fi primit de la un prieten al celui încarcerat suma totală de 6.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3.500 lei.

În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile, imobile și asupra unor sume de bani ce aparțin lui Ionele, menționează procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. 

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei