Colonelul Paraschiv, "omul în alb" de la protestul din 10 august, vrea să se pensioneze

300
Colonelul Paraschiv,

Articole recomandate

Șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, cunoscut ca "omul în alb" de la protestul din 10 august din Piața Victoriei, intenționează să se pensioneze, au declarat pentru Mediafax surse din ministerul de Interne.


Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis pe 15 octombrie președintelui Klaus Iohannis propunerea de acordare a gradului de general de brigadă - cu o stea colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin-Răzvan, actualmente șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române. Ministrul și-a fundamentat atunci propunerea pe faptul că ofițerul a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate și devotament în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Carmen Dan mai spunea că au fost efectuate verificările necesare, de securitate și de legalitate, și că își asumă responsabilitatea privind integritatea morală și profesională a ofițerului propus.


Ulterior însă, președintele Klaus Iohannis a decis să amâne luarea unei decizii cu privire la înaintarea în grad a colonelului Dumitru Paraschiv, precizând că așteaptă până după ce organele judiciare vor emite un punct de vedere cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei la protestul din 10 august.


Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, este cunoscut în spațiul public drept "omul în alb" de la protestele din 10 august datorită hainelor purtate atunci. El a fost audiat de două ori la Parchetul General, în dosarul privind violențele de la miting. La cea de-a doua audiere, Cătălin Paraschiv a declarat nu a fost pus sub acuzare, are calitatea de martor și că nu a avut informații despre o presupusă tentativă de lovitură de stat în acea seară.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9841 secunde