Colecția de mașini furate a Gărzii de Coastă

662
Colecția de mașini furate a Gărzii de Coastă - politiafrontieraparcautoconfisca-1331486733.jpg
Traficul cu autoturisme furate din străinătate se numără printre activitățile ilicite preferate ale rețelelor infracționale. Este de înțeles, având în vedere profitul de zeci de mii de euro ce poate fi obținut. Polițiștii de frontieră sunt însă cu ochii pe granițe și sunt vigilenți chiar și prin localitățile de frontieră, astfel că o parte (o bună parte, dacă este să dăm crezare oamenilor legii) dintre autoturismele sustrase sunt luate în vizor de polițiști, sunt confiscate și ajung în curtea Gărzii de Coastă Constanța.
Aici este locul unde este găzduită, de ani buni, "colecția" de autoturisme furate a instituției. În prezent, în curtea unității sunt 123 de autovehicule; dintre acestea, 83 au fost confiscate în 2011, iar 9 de la începutul anului în curs.
"Veterana" colecției este o mașină Opel; nu mai are plăcuțele de înmatriculare, dar oamenii legii spun că încă mai este în stare perfectă de funcționare. În schimb, cea mai recentă achiziție este un Peugeot, găsit pe străzile Constanței, reclamat ca fiind furat din Italia. Iar cea mai scumpă mașină este un BMW estimat la 50.000 de euro.
"În mod frecvent, furturile de mașini sunt comise din Italia, Germania, Spania, Bulgaria și Olanda. Cât despre mărci, hoții preferă BMW, Volkswagen, Audi, Mercedes etc.", ne-a declarat Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.
Deși reclamate ca fiind sustrase, mașinile ajung să stea și câțiva ani buni în curtea instituției polițienești. Oamenii legii susțin că de vină nu este birocrația, cât mai ales costurile ridicate pe care trebuie să le suporte proprietarul pentru a-și duce autoturismul înapoi acasă.
"Proprietarul, persoană fizică sau reprezentant al firmei de leasing trebuie să se prezinte personal cu actele mașinii. Dar, având în vedere că pentru a transporta un autoturism într-o țară vecină costurile se ridică la aproximativ
3.000 - 4.000 de euro, sunt persoane fizice care renunță", a continuat polițistul.

Un studiu realizat de oamenii legii, privind cererea și oferta pe piața neagră a mașinilor furate a evidențiat că cele mai căutate sunt mărcile BMW și Mercedes, iar la autovehiculele de categorie mijlocie, ponderea o dețin mărcile Renault și Fiat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9034 secunde