COD RUTIER / Șoferii cu permisul suspendat ar putea alege perioada în care să nu mai circule pe drumurile publice

2276
COD RUTIER / Șoferii cu permisul suspendat ar putea alege perioada în care să nu mai circule pe drumurile publice - politiaromanapolitistsofer598604-1552812894.jpg

Articole recomandate

Vești bune pentru șoferi. Deputatul ALDE Ștefan-Alexandru Băișanu a depus la Senat o inițiativă legislativă prin care șoferii pot alege perioada de suspendare a permisului auto, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o, într-un interval de un an de la data contravenției.


"În cazul suspendării provizoriu permisul auto, conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o. Conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârșirii faptei contravenționale", arată deputatul ALDE în proiectul de lege depus, în procedură de urgență, la Senat, citat de Mediafax.

Excepțiile de la prevederile menționate o fac faptele deosebit de grave, "care prezintă un pericol social, fiind săvârșite cu vinovăție și care sunt prezentate de legea penală și sunt pedepsite de aceasta – infracțiuni".

Inițiativa deputatului ALDE Ștefan-Alexandru Băișanu a fost înregistrată la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

Potrivit Codului Rutier, șoferii pot fi sanctionați prin suspendarea permisului pentru o perioadă de 30, 60 sau 90 de zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8393 secunde