COCAINĂ, PETRECERI SEXUALE ȘI MINORE. DIICOT a intrat pe fir!

1494
COCAINĂ, PETRECERI SEXUALE ȘI MINORE. DIICOT a intrat pe fir! - 2iuliespectacoleeroticepolitisti-1593684112.jpg

Articole de la același autor

Peste 30 de persoane sunt vizate într-un dosar penal instrumentat de DIICOT, privind săvârșirea a numeroase infracțiuni, printre care trafic de droguri, cumpărare de influență, folosirea prostituției infantile în formă continuată. Un număr de 11 persoane au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției. În dosar sunt vizați și trei polițiști, dar și mai mulți oameni de afaceri și persoane certate cu legea, din Bacău. 


În actul de sesizare s-a arătat că faptele prezentate s-au consumat în cadrul oferit de o clădire cu destinație de depozit situat pe o stradă din municipiul Bacău.


În interiorul acestui spațiu, pe parcursul unei perioade care a durat mai bine de patru ani, inculpatul S. M. a angrenat societatea constituită în jurul său – de altfel deosebit de eterogenă prin asocierea unor oameni de afaceri, cu funcționari publici purtători ai autorității de stat, persoane cu trecut infracțional sau elevi ai liceelor băcăuane - în practica curentă a abuzului de alcool, droguri și substanțe psihoactive, prostituție și spectacole cu caracter erotic.


În urma investigațiilor efectuate în cauză s-a constatat că, la o adresă situată în municipiul Bacău, în incinta unei clădiri cu destinație de depozit pentru mărfuri alimentare, inculpatul S. M. a amenajat un spațiu în cadrul căruia organiza cu o frecvență aproape zilnică petreceri care au printre participanți persoane de sex feminine minore și care prilejuiau, în mod constant, consumul de droguri.
Astfel, în timpul petrecerilor organizate de către inculpatul S. M., se consuma cu preponderență cocaină iar ca urmare a consumului unor astfel de substanțe persoanele de sex feminine minore își pierdeau cunoștința, sfârșind prin a fi abuzate sexual, iar comportamentele sexuale erau de obicei filmate.


Prima substanță încadrabilă în categoria drogurilor de risc, utilizată în timpul petrecerilor și la care au făcut referire în mod explicit participanții a fost ketamina, substanță cu utilizare curentă în medicina veterinară care s-ar fi consumat începând cu anul 2015.


Astfel, petrecerile organizate de către inculpatul S. M. au devenit o țintă de referință pentru mai mulți dealeri ale căror activități privind comercializarea drogurilor pe raza municipiului Bacău au fost temeinic documentate.


Astfel, monitorizările intruzive au relevat interacțiunile dintre participanții la petrecerile organizate în cadrul clubului clandestin din municipiul Bacău și furnizori de droguri ale căror activități au făcut obiectul investigațiilor aflate pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău.


În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că, ketamina utilizată în timpul petrecerilor organizate de către inculpatul S. M., era furnizată de un inginer zootehnist, respectiv inculpatul C. B. I.


Astfel, în perioada mai – decembrie 2016, inculpatul C. B. I. a efectuat fără drept operațiuni repetate (în 10 rânduri) de vânzare către inculpatul S.M., a unor flacoane conținând ketamină, substanță încadrată în categoria drogurilor de risc.


De asemenea, s-a constatat că, în perioada decembrie 2017 – februarie 2019, inculpatul B. A.-M., care a făcut parte dintre apropiații inculpatului S. M., având profesia de tehnician dentar, a procurat, a livrat și a oferit participanților la petrecerile organizate în acest spațiu substanțe încadrate în categoria drogurilor de mare risc, respectiv cocaină.


Inculpatul Huiban Adrian Bogdan, cunoscut sub porecla "Bogdănel Gaborel" în rândul persoanelor care făceau parte din anturajul inculpatului S. M., avea în perioada în care frecvența "clubul clandestin", calitatea de lucrător de poliție, activând în aceeași unitate cu inculpații Ardeleanu Adrian Vasile și Aursulesi Răzvan Gabriel.


Din cercetările efectuate în cauză, a rezultat faptul că prezența constantă a celor trei lucrători de poliție - cărora li se mai alăturau ocazional și alți colegi - crea participanților la petreceri impresia că inculpatul S. M. beneficiază de protecție și, probabil, genera chiar în conștiința acestuia un sentiment de impunitate. Această împrejurare poate explica comportamentul dezinhibat și indiferent față de rigorile legii, în condițiile în care pe parcursul petrecerilor desfășurate la depozit își se manifestau multipli factori care atrăgeau incidența legii penale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4753 secunde