"Școala ta în siguranță!". Elevii constănțeni, față în față cu jandarmii

276

Articole de la același autor

Peste 150 de elevi de la Școlile Gimnaziale nr. 31, nr. 40 "Aurel Vlaicu" și de la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" din Constanța au aflat cum pot preveni și combate actele de violență. 


Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța desfășoară, în această perioadă, activități de prevenire a violenței, alături de toate structurile similare din țară, în cadrul Campaniei naționale de informare, prevenire și dialog social "Școala ta în siguranță". 
Campania cuprinde întâlniri ale jandarmilor cu elevii din diferite instituții  de învățământ constănțene, în baza protocolului semnat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. În acest sens, luni, 25 februarie, plutonierul adjutant Dumitru Enache și plutonierul major Cristian Anton, din cadrul Compartimentului de Prevenire a Faptelor Antisociale, s-au întâlnit cu peste 150 de elevi din unitățile de învățământ respective. Tinerilor le-au fost prezentate pe scurt și pe înțelesul lor misiunile jandarmeriei, importanța și locul acestei arme în cadrul forțelor de ordine publică. 


Una dintre problemele puse în discuție a fost că în viața de zi cu zi este dificil și chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur. Din discuțiile purtate, s-a ajuns la concluzia, unanim acceptată, că, pentru descurajarea unui astfel de comportament, elevii trebuie să alerteze în cel mai scurt timp posibil, în funcție de locul în care se află, profesorii, părinții sau forțele de ordine, prin apelarea numărului unic de urgență 112. 


Profesorii și elevii s-au arătat încântați și au stabilit noi întâlniri între jandarmi și adolescenți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5706 secunde