Clădit din gunoaie, imperiul Polaris se clatină din temelii. Eduard Martin, la mâna judecătorilor

4777
11
Clădit din gunoaie, imperiul Polaris se clatină din temelii. Eduard Martin, la mâna judecătorilor - martinpolaris1-1507132771.jpg

Articole de la același autor



Cutremur la firma de salubrizare Polaris. Eduard Martin, fostul deputat PSD și administrator al Polaris M. Holding, a fost reținut de procurorii DNA București, împreună cu președintele consiliului de administrație al societății, Daniel Marcel Banaga. Cei doi sunt acuzați de evaziune fiscală. În seara zilei de marți, Eduard Martin și Daniel Banaga au fost duși la DNA la audieri și ulterior au fost reținuți. Cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 




Bugetul local, principala sursa de venit a firmei Polaris


Potrivit procurorilor, din 2006 și până în prezent, principala sursă de venituri a societății Polaris M Holding a reprezentat-o executarea contractului de salubrizare încheiat cu municipiul Constanța. Anchetatorii susțin că, pentru executarea serviciilor de salubrizare, societatea Polaris M Holding a încasat tarife supraevaluate, împrejurare care a făcut obiectul unui alt dosar penal, trimis în judecată, în luna decembrie 2015. Acest fapt a dus la acumularea unor venituri foarte mari de către societatea Polaris, neafectate de cheltuieli corespunzătoare.


Polaris încasa aproape un milion de euro lunar


Anchetatorii spun că societatea Polaris M Holding încasa sume importante de la Primăria municipiului Constanța, în jur de un milion de euro lunar, în vreme ce cheltuielile reale aferente salubrizării prestate erau mult mai mici. Menținerea unei astfel de situații ar fi dus la achitarea, către bugetul de stat, a unor taxe foarte mari (TVA și impozit pe profit). În consecință, asociații și conducerea societății Polaris M Holding au decis să înregistreze cheltuieli fictive prin care să diminueze valoarea obligațiilor societății Polaris M Holding către bugetul de stat și, totodată, să transfere din societatea Polaris M Holding sume importante de bani.


"Concret, în perioada decembrie 2006 – februarie 2017, în calitate de asociat al societății Polaris M Holding și ulterior și administrator al acestei societăți, inculpatul Eduard Martin a decis ca societatea să încheie relații comerciale fictive cu alte nouă firme (dintre care șase firme controlate de asociații societății Polaris M Holding) și să înregistreze în contabilitatea societății Polaris M Holding facturile emise pentru servicii fictive prestate de aceste societăți", se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. 


Prejudiciu adus statului de peste aproape 7 milioane de euro


Cheltuielile fictive înregistrate au vizat presupuse achiziții de studii și consultanță, ori presupusa plată a unor chirii pentru mașini și utilaje. Prin aceste activități, procurorii susțin că societatea Polaris M Holding s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat în sumă totală de 32.647.878,53 lei (18.982.418,04 lei TVA și 13.665.460,50 lei impozit pe profit).


În aceeași perioadă, Marcel Daniel Banaga, în calitate de administrator, ulterior președinte al consiliului de administrație al societății Polaris M Holding, și apoi consilier al administratorului Eduard Stelian Martin, a pus în aplicare decizia asociaților societății, între care și Eduard Martin, ca societatea să încheie relații comerciale fictive cu cele nouă firme. La închiderea ediției cei doi urmau să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Patronul Polaris, condamnat la 13 ani de închisoare


Polaris M. Holding a fost zguduită din temelii în momentul în care Dumitru Martin, patronul Polaris M. Holding, a fost condamnat definitiv la 13 ani de închisoare pentru dare de mită. Totul a început în anul 2014, când atașatul legal al FBI în București a anunțat Divizia FBI din Sacremento că există informații potrivit cărora membrii familiei Martin caută să dea mită unui oficial militar al armatei SUA în schimbul unui contract al Guvernului american cu compania familiei Martin, Polaris M Holding. Contractele ar fi urmat să fie executate în baza militară de la Mihail Kogălniceanu. 


În luna iulie 2015, FBI crease un cont bancar special pentru această tranzacție. Pe 19 septembrie, în contul FBI a intrat suma de 100.000 dolari de la Polaris, adică 10% din suma totală de 1 milion de euro, promisă ca mită. Banii au fost retrași și păstrați ca probă în dosar. Pe 1 decembrie 2015, Dumitru Martin a fost arestat pe aeroportul din San Francisco, în timp ce se întorcea de la New York. Acolo, se întâlnise cu agenții FBI sub acoperire pentru a discuta detaliile altor viitoare contracte.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
constantean
5 octombrie 2017
Evaziune fiscala?

Avem niste procurori... bine pregatiti... O stupizenie mai mare nici ca se putea. Cum au constatat ei evaziunea fiscala ramane de vazut. Procuratura ca si tara... daramata rau sau plina de gunoaie... depinde din ce unghi o privesti. Derbedei ca Martin, jefuiesc Constanta de 27 de ani la drumul mare si DNA face misto de noi. Daca o relatie comerciala legala desfasurata intre doua firme care isi platesc taxele poate fi considerata evaziune fiscala... No coment. Tara asta a ajuns un balamuc...

zaas
5 octombrie 2017
Fura se fura se tot fura . .

Ceausescu a lasat tara la cheie si fara datorii a cladit Romania .In prezent astia deabia a construit un pod si acolo cu furaciuni din '90 incoace toti Analfabetii .Criminalii Hotii sunt la putere , pensile sunt platiti din inprumuturi .Stati in Romania si va jefuiti unul pe altul sau tacecti din gura si asa se tot complac mare majoritatea Romanilor din anul 1989 .

zaas
5 octombrie 2017
Complac

Stati in Romania si va jefuiti unul pe altul sau tacecti din gura si asa se tot complac mare majoritatea Romanilor din anul 1989 . Concret ce sa realizat bun din '90 incoce ?Copii fara viitor ,droguri ,etc trebuie pus punctul pe i si la CĀCAT cu toata clasa politica si confiscata toata averea ilegala tuturor care sa perindat la putere . Iar repet daca nu dormiti dragi Romani si va complaceti si in viitor va suferii copii ,nepotii dumneavoastra , platind imprumuturile,furaciunile facute de Nemernicii aceia de sus.

cta
5 octombrie 2017
hotilor!

Si asta a fost deputat PSD cu mai multe mandate si m-a reprezentat in Parlamentul Romaniei, pe mine! Huuuuuuoooooo!

alt constănțean
5 octombrie 2017
evaziune

Cică făceau facturi cu firme inexistente sau decontau cheltuieli imaginare între ei ca să nu plătească tva.

un constănțean
5 octombrie 2017
aici era evaziunea

Cică făceau facturi cu firme inexistente sau decontau cheltuieli imaginare între ei ca să nu plătească tva.

Răspuns la: Evaziune fiscala?
Adăugat de : constantean, 5 octombrie 2017
Avem niste procurori... bine pregatiti... O stupizenie mai mare nici ca se putea. Cum au constatat ei evaziunea fiscala ramane de vazut. Procuratura...
fani
5 octombrie 2017
Nu se clatina ..

Nu s-au clatinat si nu se clatina , atata timp cat impart furaciunile cu "gunoaiele " platite din banii publici sa ne apere de HOTI ! Pregatiti buzunarele ,ei vor rezista ,pe banii prostilor .

vox dei
5 octombrie 2017
martin

cred ca ai piedut din vedere in rationamentul tau ca firma tocmai din aceasta cauza NU platea taxele datorate statului asa cum fac firmele fara acoperirea PSD sau a altor partide

Răspuns la: Evaziune fiscala?
Adăugat de : constantean, 5 octombrie 2017
Avem niste procurori... bine pregatiti... O stupizenie mai mare nici ca se putea. Cum au constatat ei evaziunea fiscala ramane de vazut. Procuratura...
io dixit
5 octombrie 2017
zau?

ai studii de specialitate, ca vad ca te pricepi? bag seama ca familia de hoti martin nu s-a priceput, ca nu ajungeau unde au ajuns. in tara asta sint orase mai curate decit constanta si cetatenii platesc mai putin.

Răspuns la: Evaziune fiscala?
Adăugat de : constantean, 5 octombrie 2017
Avem niste procurori... bine pregatiti... O stupizenie mai mare nici ca se putea. Cum au constatat ei evaziunea fiscala ramane de vazut. Procuratura...
PSD - hoti la drumu' mare
6 octombrie 2017
"Cladit din gunoaie" si ....

de catre GUNOAIE! Tot clanul Martin - niste GUNOAIE!

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1481 secunde