Circuli cu bicicleta? Iată cele mai importante sfaturi ale rutieriștilor

315
Circuli cu bicicleta? Iată cele mai importante sfaturi ale rutieriștilor - circuli-1524671473.jpg

Articole de la același autor

Tot mai multă lume preferă să folosească bicicleta pentru a se deplasa pe distanțe scurte. Mai ales în oraș, se dovedește a fi un mijloc de deplasare foarte eficient, cu multe avantaje. Ce trebuie să știi dacă vrei să circuli cu bicicleta pe drumul public?

În primul rând, pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani. Nu este suficient însă. Trebuie să cunoști regulile de circulație și să fii echipat corespunzător. Dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulației bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă. Se interzice circulația altor participanți la trafic pe pista pentru biciclete.

"Bicicletele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse pe un singur rând. Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni! Pe autostrăzi este interzisă circulația cu bicicleta. Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă. Pe timpul circulației pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligați să aibă asupra lor actul de identitate", avertizează polițiștii rutieri.

În circulația pe drumurile publice, bicicleta trebuie să fie prevăzută cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție, cu sistem de avertizare sonoră (se interzic echiparea și folosirea sistemelor de avertizare sonoră specifice autovehiculelor).

De asemenea, pe timp de noapte, bicicleta trebuie echipată în față cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare. Totodată, bicicleta trebuie echipată cu elemente sau dispozitive care, în mișcare, formează un cerc continuu, fluorescent-reflectorizante, de culoare portocalie, fixate pe spițele roților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4971 secunde