Circa 200 de cazuri de Ebola, confirmate în Congo

90
Circa 200 de cazuri de Ebola, confirmate în Congo - ebola-1540124201.jpg
Două sute de cazuri de febră hemoragică Ebola au fost confirmate în estul Republicii Democrate Congo începând din luna august, conform unui bilanț anunțat de Ministerul Sănătății din această țară, citat duminică de Xinhua, preluată de Agerpres.


Potrivit celor mai recente statistici publicate de minister, dintre cele două sute de cazuri confirmate în Beni și în zonele limitrofe din provincia Kivu de Nord, 117 persoane au decedat în urma contractării virusului, iar starea de sănătate a altor 61 s-a îmbunătățit după ce au primit îngrijiri medicale.


Totodată, Ministerul Sănătății a anunțat că doi agenți din cadrul unității medicale de intervenție rapidă a forțelor armate ale Republicii Democratice Congo (FARDC), care fuseseră desfășurați în unele puncte de intrare în zone periculoase pentru a-i ajuta pe reprezentanții autorităților sanitare, au decedat sâmbătă în urma unui atac al milițiilor locale.


Cel mai recent focar de Ebola, declarat de autoritățile din Republica Democrată Congo la 1 august în provincia Kivu de Nord, a fost raportat de asemenea în provincia Ituri.


În urma convocării unui comitet de urgență în luna septembrie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că al zecea focar de Ebola din Republica Democrată Congo nu constituie în prezent o urgență de sănătate publică de interes internațional, precizează Xinhua.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0415 secunde