Cine se mai teme de polițiști? "Acum ne bat pe noi, urmează procurorii și judecătorii"

32216
10
Mai mulți constănțeni, inspirați probabil de cazul Boureanu, au lăsat deoparte orice respect față de autorități și s-au luat la bătaie cu oamenii legii. În urmă cu două zile, un polițist local a fost băgat în spital după ce a primit un cap în gură, la Lumina. În aceeași zi, la Cernavodă,  doi bărbați au înjurat și agresat polițiștii și jandarmii, nu înainte de a intra cu un Audi în autospeciala de Poliție. Scandalagii au fost reținuți  pe bază de ordonanțe și au fost deja arestați pentru 30 de zile. 


Cazurile de ultraj față de oamenii legii au început să ia amploare atât în țară, dar și la Constanța. 


Cine se mai teme de polițiști?


Ionuț Mocană, în vârstă de 26 de ani, s-a luat la bătaie cu un bărbat din Lumina, lovindu-l cu pumnii în repetate rânduri. Atunci când polițiștii au ajuns la locul incidentului, Ionuț Mocană a refuzat să se legitimeze și a fost încătușat și băgat în autospeciala de poliție. Aflându-se pe bancheta din spate, lângă un polițist local, bărbatul l-a lovit cu capul în gură pe agent, care are nevoie acum de șase zile de îngrijiri medicale. 


"Noi suntem o picătură într-un ocean, un polițist nu poate schimba nimic, iar legislativul nu intervine. Asta-i percepția cetățenilor față de instituții, că oricând poți să dai un cap în gură și nu se întâmplă nimic. Judecătorii să înțeleagă că azi ne bat pe noi, dar vor începe să bată procurorii și apoi ajung la ei. Atunci ce o să facă? Ușor, ușor, fenomenul ia amploare și se instalează haosul. Conducerea instituției trebuie să se gândească serios că această meserie a devenit neatractivă, rămânem fără oameni și să vedem cine mai apără cetățenii. Mai bine lucrezi ca manipulant, iei mai mulți bani și viața nu-ți este pusă în pericol", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Europol Constanța.


Într-o altă localitate din județ, în aceeași zi, doi polițiști și jandarmi au fost înjurați și agresați de doi indivizi. Mai exact, în timpul patrulării în zona intersecției străzilor Avram Iancu și strada Salciei din localitate, au observat un autoturism Audi A6 cu numărul de înmatriculare CT-80-SCN, care avea portierele deschise și muzica dată la maximum. Doi bărbați, de 27 și 38 de ani, se cinsteau de zor cu mai multe beri și atunci când le-au fost solicitate buletinele, au refuzat să le prezinte. Oamenii legii le-au cerut celor doi petrecăreți să oprească muzica de la mașină, moment în care Cătălin Dorneanu, unul dintre bărbați, a început să-i înjure ca la ușa cortului pe polițiști și jandarmi, să-i împingă și chiar să-i bage unei polițiste pumnul în piept. 


Cine se mai teme de polițiști?


După acest gest, un jandarm l-a pus la pământ pe bărbat și l-a imobilizat. În momentul în care oamenii legii îl duceau pe Cătălin Dorneanu cu autospeciala la sediul Poliției Cernavodă, celălalt bărbat, Constantin Ciprian Stroe, a încercat să blocheze calea polițiștilor prin mai multe manevre de șicanare în trafic, totul culminând cu lovirea autospecialei de poliție. În sprijinul oamenilor legii au venit și reprezentanții Poliției Locale, cel de-al doilea bărbat fiind de asemenea încătușat și condus la sediu. Constantin Stroe a refuzat să fie testat cu alcooltestul, motiv pentru care a fost condus la Spitalul din Cernavodă, în vederea prelevării de probe biologice, însă acesta a refuzat din nou acest lucru. 


"Totodată s-a mai reținut că inculpatul Cătălin Dorneanu, în timp ce era condus la camera agenților de siguranță publică din sediul Poliției Cernavodă, i-a aplicat o lovitură cu piciorul în zona stomacului polițistului I. M., dispecer ce se afla pe holul instituției", precizează Marius Cătălin Croitoru, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia


Comentează știrea

BD de la Sindicat
23 iunie 2017
Sindicatul Maca-Maca

E ceva normal ca politistii sa si-o ia in freza de la toti golanii Romaniei.Atat timp cat liderii lor de sindicat Avasilcai sau Coarna se pisa pe ei cu bolta , atunci si huliganii acestei tari fac la fel. Acum 2-3 saptamani marele mancator de kkt de la A3 , Coarna tipa si urla ca scoate politistii in strada si o sa o ciufuleasca pe Olguta ,pana o sa le dea toate drepturile politistilor. De la ultima declaratie, hahalera de Coarna a mai comentat ceva?Au iesit cumva politistii in strada sa-si ceara drepturile? NU. Cazul Boureanu, ce a facut domn Avasilcai si Coarna?S-au dus cu sindicalsitii sa o ciufuleasca pe educatoarea lui Dragnea ,panarama din minister ,ca sa schimbe urgent legislatia?NU.Coarna a preferat sa se certe cu descreierata de Tatoiu la TV, in loc sa se certe cu sefii din Min.de Interne ptr drepturile politistilor. Se pare ca pisica care este aratata leaderi-lor de sindicat este atat de neagra incat isi inghit cuvintele si limba in secunda 2. PS.Panaramele din fruntea sindicatelor nu sunt de vina ,ci prostimea care cotizeaza ca sa si-o ia in freza de la toti.Politistii au ajuns sa cotizeze la sindicat , ca sa fie injurati si batuti de toti ,pe niste salarii de mizerie.Halal leaderi de sindicat!Niste pramatii la fel ca si burtosii ce conduc MAI.

Dragnea
23 iunie 2017
La muncă nu la întins mâna !!!

Așa vă trebuie dăvă dracului sunteți niște instituții de suprimare a cetățenilor nicidecum nu sunteți în slujba cetățeanului

o
23 iunie 2017
pla

Au luat bataie ca erau niste politisti slabi pregatiti.

Liviu
23 iunie 2017
Nasol

Este o tara ideala pentru infractorii periculosi. Singurii abuzati sunt cetatenii normali. Ei sunt abuzati si de autoritati si de infractori. Unii zic ca Romania este o tara sigura. Pe bune?! E sigura pana cand le vine banditilor chef sa-si faca linistiti de cap. Cand politia pe de o parte nu poate sa se apere singura,pe de alta parte abuzurile asupra cetatenilor cinstiti nu sunt pedepsite ,siguranta asta este doar o gogoasa de autoamagire ,propaganda pura. Legislativul? Niste pampleci plinii de ifose.

gihi
23 iunie 2017
pai , sa facem un test

pai sa facem un test,mai intai sa mergem singuri pe strazi noaptea , apoi in trafic , si sa vedem diferenta intre noi si Grecia , care nu e asa de departe . Cred ca e mai sigur a mergi noaptea prin padurea cea mai deasa si cea mai indepartata . Iar in trafic , nu mai vorbesc . mai nou , mi-e frica si pe trotuar , ca vin masini in viteza si parcheaza pe trotuar . Pentru noi , adultii , fie , dar ganditi la copii , nepoti care pot cadea victime , victime a ignorantei noastre . La asta trebuie sa se gandeasca legislativul si executivul. Bunatatea e vazuta de unii ca naivitate.

Mos Ion
23 iunie 2017
Legitlatia actuala favorizeaza infractorii !

Asta si-au dorit infractorii cu gulere albe , o legislatie ambigua si permisiva ! Daca cazul BOUreanu s-ar fi intamplat in America familia lui se pregatea ptr. pomana de 40 zile acum , acolo statutul politistului si legile sunt foarte clare !

Mos Tagartza
23 iunie 2017
legislatie?

Nu e normal sa bati un om al legii dar cei mai vinovati sunt multi procurori spagari care favorizaeaza infractorii, deci acesti procurori trebuie batuti zdravan, sa stea multe zile in spital sa vada cum e nedreptatea.

johny
23 iunie 2017
cultural

Procurorii au cele mai multe facilitati- program de munca flexibil, birouri confortabile, si raspundere zero. in instanta procurorii spagari nici ne au program!

Gigi
23 iunie 2017
Aiurea !

Interlopii se bat cu procurorii si judecatorii de 28 de ani ... Pe umeri ! Ca altfel n-ar avea nici ei vile si masini si conturi grase si copii la studii in Occident si nepoti , nepoate , in ministere si in parlament . Atentie si la mai-marii din politie , care se pupa bot in bot , cu infractorii de frunte , fac petreceri impreuna , ba chiar se si incuscresc , daca nu sunt deja rude apropiate , prea apropiate ...

George
19 august 2017
Nepregatiti

Majoritatea politistilor romani sunt slab pregatiti, neantrenati si inculti. Politia din cele mai multe tari normale au 2-3 antrenamente pe saptamana pe saptamana in frunte cu sefii. Uitati-va la burtosii de la MAI sau slabanogii din strada. Nu este normal ca pentru fiecare scandal din strada ca chemi unitatea mobila sau jandarmeria. Ar trebuii ca in fiecare an politistul sa dea probe de rezistenta si de pregatire de specialitate. Aceasta ar trebuii sa caracterizeze salariul pentru vechime in munca. Ma uitam acum cateva zile la episodul cu doctorul din Bucuresti. Unul din politisti tragea de el fara nici un fel de profesionism. In orice tara nu se statea la discutie il punea cu mainile pe masina si pe el si pe nevasta-sa si daca nu se supuneau ii puneau la pamant si ii incatusau dupa care ii transportau la masina. Nu au actionat in nici un fel in echipa. Doctorul statea cel putin 30 de zile la racoare si platea bine pentru a fi scos pe cautiune.In alta ordine de idei nu poti sa ii aranjezi pe borfasi cand cu o zi innainte ai primit spaga de la ei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4067 secunde