Cine este Paula Tănase, singura candidată pentru șefia DNA

357
Cine este Paula Tănase, singura candidată pentru șefia DNA - dna1-1534853902.jpg

Articole recomandate

Paula Tănase, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, și-a depus candidatura la selecția organizată de Ministerul Justiției pentru funcția de șef al DNA.

Informația a fost confirmată pentru AGERPRES de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Ministerul Justiției a demarat o nouă selecție pentru propunerea de numire în funcția vacantă de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Noua procedură se desfășoară în perioada 6 august - 6 septembrie.

Candidații pot depune cereri de înscriere pentru funcția de conducere vacantă până vineri inclusiv.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiției a anunțat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcția de procuror-șef al DNA, urmând ca procedura de selecție să fie reluată.

Cei patru candidați înscriși în cursă au fost Florentina Mirică - procuror-șef serviciu la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-șef adjunct la Secția urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-șef adjunct al DNA și Elena Grecu - procuror-șef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcția de procuror-șef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de președintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curții Constituționale, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4403 secunde