Cine dirija contrabanda cu aur din Turcia. Nume grele din Constanța, după gratii

de Andreea ILIESCU Vineri, 13 Decembrie 2013 5071
Tribunalul Alba a admis propunerea procurorilor DIICOT și a dispus arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a 15 dintre inculpați. Este vorba despre Balkan Sedat, Lăcrămioara Simona Marcu, Gabriel Dull, Dumitru Ciobanu, Victoraș Olteanu, Gheorghe Costea, Ion Daniel Petrache, Marian Ciobanu, Abdul Kadir Sagcan, Fakic Birol, Marius Jugăraru, Sertac Senel, Mert Niazi, Ioan Marcu și Ioan Străuneanu. 


Alți 11 inculpați au primit obligația de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile. Aceștia sunt Dumitru Roman, Gheza Kosara, George Alin Ile, Radu Zecheriu, Tănase Siapte, Harutyun Bagdasaryan, Mircea Voina, George Gabriel Hrușcovschi, Florin Noice, Dennis Laurențiu Delcea și Ahmet Ozdemir. 


Inculpații prezentați Tribunalului Alba sunt atât cetățeni români cât și cetățeni turci din județele Constanța, Ialomița, Argeș, Timiș, Brașov, Alba, Arad, Oradea, Sibiu și Suceava. Se pare că „afacerea” a fost coordonată de Sedat Balkan, care deține o firmă de transport persoane, Vardar Turizm. 


Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunțare. 


Reamintim că activitatea infracțională a grupării infracționale organizate se realiza pe două paliere. Astfel, bijuteriile erau aduse din Turcia cu autocarele firmei aparținând lui Sedat Balkan, pe bază de comandă, făcută de diferiți bijutieri către membrii grupării sau direct în Turcia. După introducerea în țară, bijuteriile erau depozitate/ascunse în spații special ame-najate pentru disimulare, ulterior fiind distribuite unor cărăuși, care folosindu-se de mai multe autoturisme special modificate în ceea ce privește constituirea unor spații disimulate, le transportau în Ro-mânia, Bulgaria, Polonia, Ucraina, Serbia, Ungaria, Austria, Germania, Italia și Macedonia, către diferite magazine de bijuterii și colectau sumele de bani aferente comenzilor. Totodată, membrii gru-pării infracționale desfășurau și o activitate inversă, de colectare a bijuteriilor declasate și de transport în Turcia, la schimb pentru bijuterii noi sau contra cost, iar în urma topirii lor erau folosite în procesul de producție de către bijutierii turci. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei