La Constanța

Cinci autoturisme au fost înmatriculate cu chitanțe false pentru taxa de poluare

3876
Cinci autoturisme au fost înmatriculate cu chitanțe false pentru taxa de poluare - 09e7bb8e71d5cf0750cf485e9929a50e.jpg

Articole de la același autor

Cinci autoturisme au fost înmatriculate ilegal în județul Constanța, fără ca proprietarii să plătească taxa de poluare. Cei care se prezentau la Serviciul pentru Înmatricularea Vehiculelor adăugau la dosar chitanțe false, fără ca în contul taxei de poluare să fie virat vreun ban.
Potrivit comisarului șef Romeo Tecău, cei cinci proprietari de autoturisme care au procedat astfel sunt persoane juridice, metoda găsită de acestea să păcălească autoritățile fiind una cât se poate de ingenioasă. Reprezentanții firmelor se prezentau la Trezorerie, plăteau contravaloarea taxei de poluare, însă banii se duceau în alt cont, de obicei unul nul. Primeau chitanță cum că ar fi plătit taxa, pe care o foloseau la înmatricularea autoturismelor. După câteva zile, indivizii erau anunțați de Trezorerie să vină să își ridice banii deoarece suma a fost virată spre un cont inexistent.
"În prezent, cele cinci cazuri se află în verificări la Inspectoratul Județean de Poliție pentru a ne confirma încadrarea juridică și dacă aceste fapte au fost săvârșite în mod intenționat. Dacă Poliția ne anunță că începe urmărirea penală și că există vreo infracțiune, imediat anulăm înmatricularea celor cinci autovehicule. Unii au plătit taxa, au prezentat chitanța în original, dar banii s-au dus în cu totul alt cont. O să facem verificări cu Poliția și cu Trezoreria să vedem unde au trimis aceștia banii. De obicei, ei depuneau taxa într-un cont nul pentru a li se întoarce banii. Poliția va face cercetări pentru a vedea dacă banii au fost direcționați în alte conturi în mod intenționat sau din greșeală", ne-a declarat comisarul șef Romeo Tecău.
Astfel, dacă organele de control constată comiterea vreunei infracțiuni în aceste cazuri, autoturismele vor fi radiate, iar împotriva proprietarilor va fi pusă în mișcare o anchetă penală pentru fals și înșelăciune.
Șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor spune că astfel de controale vor continua, săptămânal fiind trimise spre verificare la Trezorerie chitanțele care atestă plata taxei de poluare. Această acțiune a demarat la Constanța încă din luna octombrie a anului trecut.
La nivel național, în baza aceleiași operațiuni, au fost radiate deja 322 de autoturisme, după ce lucrătorii Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor au descoperit că taxa de poluare nu a fost plătită, iar chitanțele adăugate la dosarul de înmatriculare erau false.
Alte 58 de dosare care au la bază chitanțe și decizii de calcul a taxei de poluare pentru autovehicule falsificate sunt în curs de documentare în vederea anulării. Cele 322 care au fost deja verificate fac obiectul unor dosare penale instrumentate de polițiști, iar autovehiculele înmatriculate cu astfel de chitanțe au fost radiate și nu au drept de circulație până la reglementarea situației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5149 secunde