Cercetați pentru trafic de persoane

251
Cercetați pentru trafic de persoane - perchezitiicugetliberro113503751-1351891849.jpg
Polițiștii Serviciului Trafic de Ființe Umane, sub supravegherea procuro-rilor DIICOT, au documentat activita-tea infracțională privindu-i pe Murat A., de 38 de ani, Șaban I., de 40 de ani, Kemal I., de 52 de ani și Izer Ș., de 34 de ani, toți din municipiul Medgidia.


În sarcina bărbaților s-a reținut că, în perioada 2006 - 2007, aceștia au racolat cinci persoane, prin promisi-uni mincinoase. 

Bărbații le promiteau victimelor că le vor găsi un loc de muncă în Italia. Mai mult, aceștia le-au convins să-i însoțească în țara respectivă unde, prin amenințări și violențe, le-au obligat să cerșească, la sfârșitul zilei luân-du-le banii. Printre victimele pe care suspecții le-au exploatat pe raza orașului Milano se aflau și persoane ce prezentau handicap locomotor. 

În urma investigațiilor, oamenii legii au stabilit că bărbații au câștigat de pe urma victimelor aproximativ 42.000 euro. 

La acest caz, polițiștii și procurorii au cooperat cu autoritățile judiciare din Italia, cât și cu reprezentanții Ambasadei României în Italia. 

Cercetările au fost efectuate, cu suspecții în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane, faptă pedepsită cu închisoarea de la cinci la 15 ani și interzicerea unor drepturi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4164 secunde