Cercetășia, educație și un mod de a trăi

188
Cercetășia, educație și un mod de a trăi - cercetasi-1582672235.jpg

Articole recomandate

Ziua mondială a cercetășiei este marcată la 22 februarie și reprezintă ziua de naștere a fondatorului "Mișcării Scout" - cercetașii, Robert Baden-Powell. În același timp, reflectă activitatea cercetașilor specifică culturii și țărilor în care aceștia trăiesc. 


Robert Baden-Powell a urmat o carieră militară și a încercat să reformeze metodele de pregătire militară, introducând activități distractive pentru ridicarea moralului trupelor. A fost distins, la Londra, de către regina Victoria, cu Ordinul Bath și avansat la gradul de general-maior, această avansare marcând finalul carierei sale militare. Ulterior și-a dedicat viața promovării păcii și toleranței, potrivit site-ului scout.ro, consultat de Agerpres. 


În 1907, a organizat pe coasta de sud a Angliei (insula Brownsea), o tabără pentru 20 de tineri în care promova prin educație non-formală spiritul de aventură, lucrul în echipă și progresul personal, prin forțele proprii. Acesta a reprezentat momentul în care a luat naștere cercetășia, o mișcare care, în scurt timp, a luat o amploare deosebită în toate regiunile lumii.  
Cercetășia a fost fondată de către tinerii care au răspuns ideilor și idealurilor formulate în lucrarea "Scouting for Boys", scrisă de Baden Powell în 1908. Ideea inițială nu a fost aceea de a crea o organizație pentru tineret, ci de a promova niște idei pentru educarea caracterului așa-zis de cercetaș pe care apoi organizații deja existente (Boys Brigade) să le preia și să le adapteze programului propriu. 


Încă de la începuturile sale, cercetășia a fost organizată și condusă de către tineri. Aceasta reprezintă mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a participa la diverse activități, evenimente, programe și proiecte care contribuie la dezvoltarea lor, le creează noi oportunități, încurajează diversitatea și egalitatea și îi ajută să lege noi prietenii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Noiembrie 2019
Stire din Eveniment : Cercetașii, la competiție în Ungaria
Pagina a fost generata in 0.4715 secunde