Cei patru procurori care candidează pentru postul de procuror-șef al DNA susțin interviul cu Tudorel Toader

331
Cei patru procurori care candidează pentru postul de procuror-șef al DNA susțin interviul cu Tudorel Toader - tudoreltoadergeorgeclininquampho-1532587991.jpg

Articole recomandate

Cei patru candidați pentru postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - procurorii DNA Marius Iacob, Florentina Mirică, Elena Grecu și Cristian Lazăr de la Parchetul instanței supreme - susțin, începând de joi, interviul cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. El declara marți că este foarte posibil ca niciunul dintre cei patru candidați să nu se califice și atunci să fie reluată procedura de selecție.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus, joi dimineață, că cei patru candidați pentru postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) sunt așteptați la interviu începând cu ora 9.00, el afirmând, din nou, că este posibilă și varianta ca niciunul dintre procurori să nu fie propus pentru ocuparea acestei funcții.

Tudorel Toader a spus, joi dimineață, la sediul Ministerului Justiției, că în urmă cu o zi a studiat proiectele manageriale ale tuturor, iar astăzi, de la ora 9.00, îi așteaptă la interviu.

"I-am invitat să se prezinte la interviu într-o anumită ordine, neputând fi alta decât alfabetică. Ieri le-am studiat programele managerile și îi așteptăm la interviu la orele 9.00. Este posibil ca unul dintre candidați să fie desemnat pentru numirea ca procuror-șef, după cum este posibil ca niciunul sa nu fie desemnat", a afirmat ministrul Justiției.

"Vedem cum se vor prezenta la interviu, vedem programele manageriale și atunci vom stabili dacă avem vreun candidat pe care să îl propunem Consiliului Superior al Magistraturii și președintelui. Este foarte posibil ca unul din cei patru să fie desemnat candidat, precum este și foarte posibil ca niciunul să nu fie desemnat și atunci vom relua procedura - iar anunț, iar candidaturi, iar interviu", afirma ministrul.

El preciza, de asemenea, că nu este obligatoriu ca viitorul șef al DNA să provină din instituție: "Să nu uitați un lucru - există această opinie, care pare majoritară, în sensul că viitorul șef al DNA trebuie să provină din structura internă, dar nu trebuie să uităm că în trecut șeful DNA nu a provenit din interiorul structurii, așa cum șeful DIICOT nu este din interiorul structurii. Sunt procurori, au experiență și se descurcă", citează romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0798 secunde