Cei care doresc să reclame o faptă de corupție pot suna și de pe telefonul mobil

2119
Linia verde anticorupție 0800.806.806 este apelabilă gratuit și din rețelele de telefonie mobilă.
Astfel, cetățenii pot suna la Direcția Generală Anticorupție (DGA) de pe telefoanele mobile din orice rețea, în mod gratuit, pentru a sesiza o faptă de corupție comisă de funcți-onari ai Ministerului Administrației și Internelor.
Linia verde anticorupție a fost lansată o dată cu operaționalizarea DGA, respectiv la data de 31 octombrie 2005, și s-a dovedit un instrument de lucru foarte util în relația cu cetățenii. Reprezentanții DGA spun că de la lansare și până în prezent, la Telverde Anticorupție 0800.806.806 au fost primite 31.998 de apeluri.
Telverde Anticorupție a fost înființat în vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii DGA și cetățenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupție sau conexe de către personalul Ministerului Administrației și Internelor.
La această linie telefonică răspund ofițeri din cadrul DGA, zilnic, de luni până vineri, între orele 8,00-16,00, iar după ora 16,00 și în zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale intră în funcțiune căsuța vocală unde cetățenii pot lăsa mesajele dorite. Linia anticorupție poate fi apelată atât de persoanele interesate din țară, cât și de cetățenii români sau străini de peste hotare. În funcție de faptele semnalate, o parte din apeluri sunt trimise spre soluționare structurilor teritoriale ale DGA, iar cele care impun, sunt transmise cu celeritate spre a fi exploatate de ofițerii operativi. În acest sens, de la operaționalizare și până în prezent, ca urmare a sesizărilor prin Telverde au fost constituite 120 dosare penale, fiind organizate șapte acțiuni de prindere în flagrant.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7791 secunde