Ceață densă la Constanța. Iată ce vă sfătuiesc polițiștii

118
Ceață densă la Constanța. Iată ce vă sfătuiesc polițiștii - ceataautostrada13870982121387525-1486377123.jpg

Articole de la același autor

Poliția Română informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.
Totuși, pe multe drumuri importante traficul se desfășoară dificil, din cauza ceții dense. Fenomenul este prezent pe autostrada A2 București – Constanța (în special pe tronsonul București – Cernavodă) și pe numeroase artere din județe precum Constanța, Buzău, Brăila, Călărași, Cluj, Vrancea, Iași, Botoșani, Galați sau Suceava.


Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcție de vizibilitate și de starea carosabilului, să mărească distanța în mers între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceață în condiții de vizibilitate scăzută) și să țină cont de faptul că pe timp de ceață depășirea este cea mai periculoasă manevră.


În afară de regulile obișnuite referitoare la circulația pe timp de ceață, trebuie avute în vedere și câteva recomandări specifice autostrăzilor:


Urmați indicațiile afișate pe panourile electronice, în primul rând cele referitoare la viteză!
Măriți distanța în mers între autovehicule!


Nu opriți pe benzile de circulație și pe banda de urgență! În cazul unei pene sau defecțiuni tehnice, porniți luminile de avarie, echipați-vă cu vesta reflectorizantă, scoateți pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și amplasați triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari! De asemenea, puteți solicita sprijinul Poliției Autostrăzi, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5167 secunde