Ce va face Poliția Locală Constanța fără "caracatițe"? Blocarea roților, la un pas de a fi declarată nelegală

2333
7
Ce va face Poliția Locală Constanța fără
Încet dar sigur, Poliția Locală Constanța pierde rând pe rând modalitățile folosite ani în șir de a identifica și amenda șoferii care au parcat neregulamentar. După ce Înalta Curte de Casație și Justiție din România a luat măsura de a interzice ridicarea autoturismelor, Tribunalul Constanța a anulat actul prin care se blochează roțile autoturismelor, iar decizia a fost atacată de Consiliul Local. Cel mai probabil, în luna septembrie, ar putea fi luată decizia definitivă așteptată de toți șoferii. 


Dosarul pentru anularea măsurii de blocare a autovehiculelor a fost înregistrat pe data de 27 august 2015, când Manuel Tiberius Hodor a hotărât să ceară în instanță anularea actului administrativ care permite montarea "caracatițelor" pe mașinile șoferilor care au parcat neregulamentar. La sfârșitul lunii decembrie, în data de 28.12.2015, eforturile reclamantului au dat roade și Tribunalul Constanța a decis anularea articolului 20 din HCLM Constanța nr.184/31.07.2013, în ceea ce privește măsura blocării autovehiculelor."Admite acțiunea formulată de reclamantul Hodor Tiberius Emanuel în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Munici-piului Constanța. Dispune anularea art. 20 din HCLM Constanța nr. 184/31.07.2013, în ceea ce privește măsura blocării autovehiculelor", se arată în minuta instanței. 


Poliția Locală Constanța susține că va pune imediat în aplicare orice decizie definitivă luată de instanțele judecătorești. Polițiștii locali vor trebui să se reorienteze către alte metode de a identifica șoferii care au parcat neregulamentar, întrucât a fost interzisă măsura ridicării autoturismelor, iar blocarea roților este la un pas de anularea definitivă. "Problemele vor fi rezolvate în conformitate cu prevederile legale. Vom identifica șoferii și le vom aplica sancțiuni, aceasta va fi procedura. Se vor întocmi documente pentru identificarea persoanelor care au condus autovehiculul. Noi vom res-pecta prevederile legale în vigoare și hotărârile judecătorești", a declarat, pentru "Cuget Liber", Dan Baltag, șeful Serviciului Siguranță Rutieră din cadrul Poliției Locale Constanța. 


Reprezentantul Primăriei Con-stanța spune că decizia a fost ata-cată la începutul verii de către Consiliul Local, în speranța de a nu fi anulată instalarea "caracatițelor". "În primă instanță, pe fond, am pier-dut. În luna iunie, Consiliul Local a hotărât să facă recurs. Recursul a fost depus, dar magistrații se află în vacanță și nu a fost stabilit încă un termen. Cel mai probabil următoa-rea înfățișare va avea loc în toamnă, când se termină vacanța", a precizat Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanța. O decizie definitivă în acest sens va fi luată de Curtea de Apel Constanța. 


Comentează știrea

Cetateanul turmentat
11 august 2016
Solutie

Cea mai buna solutie este monitorizarea video a orasului , înăsprirea amenzilor (minim 2000RON ptr parcare neregulamentara) si mai ales punerea lor in aplicare.N-ai nevoie de "catuse"( caracatite, ridicari de masini etc) ca sa pui "bizonii" la punct, ci de cineva care sa aplice legea corect si de avocati buni.Ex. a parcat pe trotuar sau in alt loc ilegal, ai dovada video de la camerele de monitorizare plus fotografia facuta de politist.Ii dai amenda minima."Cocalarul" fiind smecher nu vrea sa o plateasca ,ai posibilitatea sa-l chemi in justitie punand sechestru pe masina( ii poti ridica masina in mod legal).Il pui pe proprietar in fata faptului implinit,ori platesti amenda de 2000 RON,ori iti scot in mod legal bunul lalicitatie ca sa-mi recuperez paguba. .Daca masina are alt proprietar , adica este unul dintre parintii ''cocalarului de sosea",atunci ghinionul lui, sa plateasca ptr pramatie.

marinel
11 august 2016
parcari

In primul rind primaria sa construiasca parcari, nu sa traga 2 dungi de vopsea pe strada ca sa-si pună șacalii pentru taxare. Orașul este al nostru, al locuitorilor, nu moștenirea de famiglie al primăreților. In fața primăriei nu ai locuri de parcare, la BCR e cu plata, centrul (unde sint multe bănci și autoritați) e la fel. De ce dracu mai stăm oare în orașul ăsta mizerabil?

Răspuns la: Solutie
Adăugat de : Cetateanul turmentat, 11 august 2016
Cea mai buna solutie este monitorizarea video a orasului , înăsprirea amenzilor (minim 2000RON ptr parcare neregulamentara) si mai ales punerea lor...
Cetateanul turmentat
11 august 2016
@parcari

Pe cine au votat constantenii in ultimii 12 ani?Pe Mazare&Co.Pe cine au votat acum?Pe Fagadau &Co.Prin votul lor, cetatenii acestei urbe au respins sansa sa devenim un oras civilizat, cu parcari ,spatii verzi etc.Voi credeti ca Fagadau si banda lui corupta are timp de parcari?Sa fim seriosi, ei au alte treburi , de genul cum sa furam mai mult din bugetul orasului,cum sa dam autorizatii de constructie pe spatiile verzi contra spaga,etc Daca faci parte din gasca vesela(sau esti sponsor de partid) si vrei sa faci afaceri,imediat iti face primaria o parcare si ti-o da sa o administrezi( sunt o groaza in Mamaia) PS.Sansa urbei ca sa nu mai induram inca 4 ani de tiganeala si mizerie , se numeste DNA Bucuresti.Sa speram sa-l incalte pe mister Fagadau in dosarul ANRP, cel al retrocedarilor ilegale.

Stere
11 august 2016
@cetateanul turmentat

2000 lei pe care oricum tu nu-i ai, ca noi nu va platim mai mult de 1200 lei. Sunteti sclavi si tu si copiii tai.

Paiu Cristian
11 august 2016
masuri mai drastice pentru parcare ilegala

Ar trebui aplicata astfel legea.Cine a parcat ilegal sa primeasca amenda de minim 5000 roni+confiscrea masinii parcate ilegal,fara a putea fi recuperata chiar daca achita amenda in termenul prevazut+anularea definitiva a permisului auto+interictie de a mai intra in localitatea in care a comis ilegalitatea respectiva.Astfel de pedepse ar trebui pentru orice ilegalitate cat de mica pe care o comitem fara a fi prevazuta de Codul Penal.

matusa tamy
11 august 2016
politia locala

daca politia locala nu va mai avea drept de ordine publica atunci politistii, baieti tineri fiind vor juca pokemon sau alte jocuri pe telefonul digital.

Răspuns la: masuri mai drastice pentru parcare ilegala
Adăugat de : Paiu Cristian, 11 august 2016
Ar trebui aplicata astfel legea.Cine a parcat ilegal sa primeasca amenda de minim 5000 roni+confiscrea masinii parcate ilegal,fara a putea fi...
ely
24 septembrie 2016
parcarea ilegala

si primaria , impreuna cu toti cei responsabili de asigurarea locurilor de parcare, a sigurantei,...etc . sunt multe.... sa fie executati, sa raspunda cu viata pt toate abaterile

Răspuns la: masuri mai drastice pentru parcare ilegala
Adăugat de : Paiu Cristian, 11 august 2016
Ar trebui aplicata astfel legea.Cine a parcat ilegal sa primeasca amenda de minim 5000 roni+confiscrea masinii parcate ilegal,fara a putea fi...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5901 secunde