Ce trebuie să faci pentru a nu te trezi cu mașina furată

209
2

Articole de la același autor

Furturile de și din autoturisme au devenit un adevărat sport la Constanța. Pentru a preîntâmpina comiterea unor asemenea fapte, polițiștii prezintă câteva cauze și condiții care favorizează acest gen de infracțiuni.

În primul rând, neglijența posesorilor de autovehicule, cu ocazia parcării și asigurării acestora. În multe cazuri, posesorii de autotu-risme le parchează în locuri neamenajate, nepăzite și neiluminate, ceea ce favorizează activitatea hoților (aici se încadrează și posesorii care uită la vedere în interiorul mașinii lucruri tentante, ca genți, telefoane mobile, aparatură electronică, poșete). Apoi, sunt situații în care autoturismele sunt lăsate descuiate și chiar cu cheile în contact ori, din cauza unor defecțiuni, sunt lăsate perioade îndelungate de timp în diferite locuri de unde pot fi tractate sau dezmembrate.

O altă cauză care favorizează acest gen de infracțiuni este nedotarea autoturismului cu dispozitiv antifurt. Polițiștii spun că nu trebuie uitat că orice sistem electronic de alarmare nu poate fi decât binevenit.

Așadar, pentru prevenirea acestor eveni-mente nedorite, direcția de prevenire a criminalității recomandă posesorilor de autoturisme instalarea de sisteme de alarmare, antifurt, asigurarea autoturismelor prin încuierea ușilor, parcarea acestora numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanență de către proprietari, nu în locuri dosnice, în locuri izolate din punct de vedere al traficului de persoane. 

Comentează știrea

Moris
25 noiembrie 2013
Blestem hotii!

Pedepsirea la nivel maxim a hotilor si talharilor si asigurarea unui trai dur in puscarii pentru acestia ar fi inca o metoda de descurajare a infractorilor. Cu iluminatul strazilor in Romania, in secolul nostru, e greu! De exemplu intre Mangalia si Constanta drumurile sunt la fel de illuminate ca in ultimii ani ai lui Ceausescu,orasul Mangalia este parca mereu in camuflaj impotriva atacurilor aeriene.Constanta totusi sta mai bine,dar si aici ar mai fi destul de imbunatatit.Probleme mare mai este si cu faptul ca hotii au client la fel de nocivi ca ei! Cine cumpara de la hoti este mai ticalos decat hotii,pentru ca nu-si asuma decat plata bunurilor ,stiind de unde provin. Cine cumpara piese auto de la hoti,sa aiba parte de schilodiri pe viata in accidente cumplite,sa nu moara ci sa traiasca in chinuri!

horia
25 noiembrie 2013
vrajeala

Cu alte cuvinte, scoate banii si du-te si ia-ti sistem de alarma sau antifurt. Bah ma lasi, asta suna a caterinca de la o posta. Orice sistem ti-ai lua, oricum il fac baietii imediat, asa ca lasati vrajeala si apucati-va draq odata de munca, de patrulat, prins hoti, nu ma pune pe mine sa-mi iau (degeaba) alarma de 1000 de roni ca tu freci menta. Nu pun botu !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.192 secunde