Ce sancțiuni au primit indivizii care au atacat polițiștii, în miez de noapte, la Hârșova

474
Ce sancțiuni au primit indivizii care au atacat polițiștii, în miez de noapte, la Hârșova - fondpolitistiharsova-1587573529.jpg

Articole de la același autor

În zilele de Paște, localitatea Hârșova a fost înțesată de forțe de ordine. Măsura era necesară, mai ales după ce, în perioada anterioară sărbătorilor pascale, mai mulți localnici, printre care și primarul Viorel Ionescu, au atras atenția că indivizi întorși din străinătate, care ar fi trebuit să stea în izolare la domiciliu, ies pe stradă, fără să țină cont de restricții.

Drept pentru care, în localitate au patrulat echipaje formate din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali.

În noaptea de 19 spre 20 aprilie (adică între prima și a doua zi de Paște), în jur de miezul nopții, un apel la numărul unic de urgență 112 anunța că într-o locuință în care se aflau mai multe persoane aflate în izolare dispusă de autoritățile sanitare a izbucnit un scandal și că un bărbat sparge geamuri și tulbură ordinea publică.

Ajunși la adresa indicată, oamenii legii au găsit doi bărbați, tată și fiu, și o femeie, care aveau dispusă măsura izolării în perioada 7 - 20 aprilie. Unul dintre locatari a devenit și mai agitat la vederea forțelor de ordine și a încercat să-i lovească. În acel moment, pentru liniștirea spiritelor, unul dintre agenții de poliție a folosit spray-ul din dotare. Potrivit lui Marius Iconaru, reprezentant al Sindicatului Europol, după ce primul scandalagiu a fost dus în casă, și al doilea bărbat aflat la adresă a sărit la bătaie. Și în cazul acestuia a fost folosit spray-ul lacrimogen.

Imagini surprinse în timpul intervenției au fost făcute publice de Sindicatul Europol, ilustrând riscurile la care sunt supuși polițiștii și ceilalți reprezentanți ai forțelor de ordine în momentul în care intervin la persoane posibil infectate cu noul coronavirus.

"Incidentul a fost aplanat, iar cele două persoane au fost amendate cu 500 de lei fiecare, conform Legii 61/1991, pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare", au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3567 secunde