Ce presupune Starea de urgență decretată în Franța după atentatele de la Paris

465
3
Ce presupune Starea de urgență decretată în Franța după atentatele de la Paris - 1114013277367368-1447485592.jpg

Articole recomandate

Starea de urgență decretată vineri de președintele francez, François Hollande, este o procedură extrem de rară instaurată în 1955, la începutul războiului de independență a Algeriei, și utilizată din nou cu prilejul revoltelor din suburbii, în 2005, informează AFP, citată de Agerpres.

Starea de urgență permite autorităților "să interzică circulația persoanelor sau a vehiculelor", să instituie "zone de protecție sau de securitate unde staționarea persoanelor este reglementată" și să interzică staționarea într-o zonă geografică "a tuturor persoanelor care încearcă, în orice mod, să împiedice acțiunea puterii publice", potrivit legii din 1955 care a creat-o.

Președintele François Hollande a anunțat "închiderea frontierelor", dar Ministerul francez de Externe a precizat ulterior că la granițele terestre "vor fi efectuate controale la punctele de trecere a frontierei rutiere, feroviare, maritime și aeroportuare".

De asemenea, le pot ordona proprietarilor "să își predea armele".

Decretul care introduce starea de urgență poate permite "percheziții la domiciliu ziua și noaptea", precum și măsuri pentru asigurarea controlului presei" și celorlalte media.

Autoritățile au mai anunțat închiderea, sâmbătă, a tuturor instituțiilor de învățământ din regiunea Parisului și anularea excursiilor școlare în acest week-end în Franța.

Starea de urgență este declarată în ședință de guvern. Prelungirea sa mai mult de 12 zile poate fi autorizată numai printr-o lege votată de parlament. Legea care autorizează prelungirea stării de urgență stabilește durata sa definitivă.



Comentează știrea

ismailviabrusel
14 noiembrie 2015
cacatilor la gunoi

Cum vine un antentat hop masuri alte legi vor veni pentru noi europeni pai mai prapaditilor de ce nu luoati an calcul dupa evenimentul ziarul charon cu explozia eeee eprea tarziu pai de geaba ne zicilam tara ca na vati ales cu cetateni arabi puteti fa ori ce sa umblam si cu cif an gat un rau se face repede ne meritam suoarta si istoria politici nu se va opri ---' politica este amenitarea omeniri globale -- nu vrem politica si munca si antelapciune ca daia suntem creati sa traim si nu sa fim omorati de alti adica de tot oameni politica globarizari la gunoi an america .

Murphy
14 noiembrie 2015
La gunoi cu stat islamic !

E bine domnilor islamisti jihadisti ca o sa va aduceti moartea mai repede. Acum sa va asteptati la bombardamente mai ample din partea Frantei, nu va scapa niciun pui de jihadist, sa va soata din gaura de sarpe si sa va ucida ca pe niste reptile jegoase ce sunteti. Pe fiecare bomba sa scrie statul francez Allah akbar, mama voastra de isterici mondiali. Trebuie sa scapam odata si-odata de voi Stat Islamic nedemn de a trai pe Terra ! Condoleante familiilor indoliate care nu au nicio vina in aceste atacuri de cretini idioti fanatici si dezaxati ! Poporul roman este alaturi de poporul francez.

xxl
14 noiembrie 2015
Europa a pierdut razboiul

E prea tarziu pt a mai face ceva. Europa a pierdut razboiul cu islamistii. Europa e invadata de islamisti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2578 secunde