Ce jale… Elevul militar dispărut la Mamaia, găsit înecat la Năvodari

523
Ce jale… Elevul militar dispărut la Mamaia, găsit înecat la Năvodari - elev-1559245819.jpg

Articole de la același autor

Elevul militar care a intrat, marți, în mare în stațiunea Mamaia și nu a mai ieșit a fost găsit mort pe plaja din Năvodari. Trupul său a fost purtat de valuri timp de aproape două zile, în ciuda mobilizării echipelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Ministerului Apărării Naționale. 


În vârstă de 16 ani, Iosif Corneliu Mitroi era elev în clasa a IX-a la Colegiul Militar Național "Tudor Vladimirescu" din Craiova și participa la "Școala de vară" organizată de Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale, în garnizoana Constanța. 
Împrejurările decesului sunt cercetate, conform legii, de către Parchetul militar. În urma acestui tragic eveniment, lucrările "Școlii de vară" au fost anulate. 
Conducerea Ministerului Apărării Naționale prezintă condoleanțe și este alături de familia îndoliată. 


De asemenea, profesorii și colegii săi au transmis un mesaj emoționant: "Un suflet preschimbat în înger ne privește acum de unde marea se unește cu cerul. Valurile nemiloase ale mării au zdrobit în vârtejul lor speranțele unui tânăr pandur abia când începuse să descopere puterea visului frumos. Au stins povestea unui suflet pur, unindu-l cu eternitatea. Povestea pandurului Iosif a început în septembrie 2018, când a pășit hotărât și, în același timp, plin de emoție, în Colegiul Național Militar «Tudor Vladimirescu» Craiova. Sensibilitatea, creativitatea și seriozitatea cu care a abordat fiecare dintre proiectele sale au dus la rezultate deosebite atât în activitățile extracurriculare, cât și la concursurile și olimpiadele școlare. De la calificarea la naționala de religie, de la relațiile de prietenie sau bună colegialitate pe care le-a avut cu cei din generația lui sau cu «frații» mai mari din familia «vladimireștilor», până la aplauzele pe care le-a primit de fiecare dată când urca pe o scenă sau cânta colegilor fie că era în companie sau în foișorul din curtea școlii, Iosif transmitea candoare, o blândețe aparte, un zâmbet desprins din soare. Acordurile sale de chitară, vocea sa caldă vor reverbera mereu în inimile noastre. Chipul lui luminos zâmbea a bine, a frumos, a iubire. Generozitate, optimism, simplitate, sinceritate, inocență. Noblețe. Acesta a fost copilul, elevul, colegul și prietenul nostru special Iosif. O mare de lumină îți așternem în drumul tău spre cer". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6579 secunde