Ce au discutat miniștrii Apărării din România și Georgia

224
Ce au discutat miniștrii Apărării din România și Georgia - ceau-1460046429.jpg
Miniștrii Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și omologul său georgian, Tinatin Khidașheli, s-au întâlnit ieri, la sediul MApN. În cadrul întrevederii, a fost discutată relația bilaterală în domeniul apărării, dar și evoluția mediului de securitate și inițiativele de cooperare în cadrul aliat și al Uniunii Europene.

În perspectiva Summit-ului NATO de la Varșovia, ministrul Motoc a precizat că este important ca Alianța să susțină în continuare Georgia prin identificarea de noi modalități practice de intensificare a cooperării, în conformitate cu politica "ușilor deschise". De asemenea, ministrul român a subliniat că Georgia este un partener esențial al României în Regiunea Mării Negre și unul din partenerii cei mai importanți ai NATO și UE, punctând contribuția semnificativă a acestei țări la asigurarea securității și stabilității pe plan internațional.

În continuarea vizitei pe care o efectuează în România, la invitația ministrului Motoc, ministrul Apărării din Georgia are programate întrevederi cu Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe, și cu generalul Ion Oprișor, consilierul prezidențial pe probleme de securitate națională. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Martie 2016
Stire din Eveniment : MApN, în vizită la NATO
Pagina a fost generata in 0.5349 secunde