Ce activități vor desfășura jandarmii constănțeni de ziua lor

152
1
Ce activități vor desfășura jandarmii constănțeni de ziua lor - jandarmi1360018520-1364302456.jpg
Jandarmeria Română aniversează, pe 3 aprilie, 163 de ani de la înființare. Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obștesc, semnând "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi". Prin această lege s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei și i s-au stabilit principiile de organizare și funcționare. Aniversarea celor 163 de ani de existență a jandarmeriei coincide și cu împlinirea a 119 ani de la înființarea primei structuri a Jandarmeriei la Constanța. Jandarmii constănțeni organizează o serie de activități, în tot județul, pentru a marca această aniversare deosebită. 




Astfel, pe 2 aprilie, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța va depune o coroană de flori la Cimitirul Eroilor Revoluției, la mormântul sublocotenentului erou Napoleon Stroe, jandarm căzut în decembrie 1989. Preotul militar Laurențiu Cristinel Oprea va oficia o ceremonie religioasă. 


În aceeași zi, de la ora 12, IJJ Constanța organizează, la reședința unității, Ziua Porților Deschise, acțiune la care și-au anunțat participarea peste 500 de elevi. Programul dedicat "oaspeților" cuprinde, la reședința inspectoratului, exerciții demonstrative, o expoziție cu tehnică de luptă și vizionarea unui film de prezentare. 


Miercuri, 3 aprilie de la ora 10.30, la reședința IJJ se va arbora Drapelul Național, în acordurile Imnului de Stat. Ceremonialul continuă cu citirea  mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind "Ziua Jandarmeriei Române". După această activitate, vor fi înaintați, înainte de termen, în gradul următor, jandarmii care au obținut rezultate meritorii. 




Comentează știrea

Alexandru
27 martie 2013
cadou pentru IGJR

Pe 3 Aprilie 2013 ,de ziua Jandarmeriei Romane ,noi disponibilizatii din MAI vom protesta in fata Guvernului Romaniei impotriva infractorilor din MAI si impotriva politrucilor care si-au batut joc si continua sa o faca in continuare ,de cei care AU JURAT SA APERE TARA,AU JURAT SA RESPECTE CONSTITUTIA SI LEGILE TARII ,CHIAR CU PRETUL VIETII !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9845 secunde