Cazul care a îngrozit România! Procuroarea care a târât-o pe asfalt fetița din Baia de Aramă va fi cercetată de Inspecția Judiciară

326
Cazul care a îngrozit România! Procuroarea care a târât-o pe asfalt fetița din Baia de Aramă va fi cercetată de Inspecția Judiciară - baiadearama-1561214289.jpg

Articole recomandate

Procuroarea care a descins, vineri, la familia Șărămăt din Baia de Aramă și a târât-o pe fetița de 8 ani spre mașina familiei din SUA, unde vor autoritățile să o trimită, va fi cercetată de Inspecția Judiciară. 


Instituția a fost sesizată de președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, potrivit unui comuniat de presă al CSM. 


"Față de aspectele semnalate de mass-media cu privire la conduita unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care ar fi bruscat o minoră cu ocazia efectuării unei percheziții în cursul zilei de 21 iunie 2019, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecător Lia Savonea, a decis sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării de verificări cu privire la împrejurările și modalitatea în care procurorul a exercitat supravegherea cercetării penale în cauză și a coordonat activitatea de efectuare a percheziției domiciliare.


Președintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită efectuarea cu celeritate a tuturor verificărilor prevăzute de lege pentru clarificarea în cel mai scurt timp a tuturor împrejurărilor de fapt și de drept incidente în cauză", se arată în comunicatul citat. 


O fetiță de 8 ani a fost luată cu forța de polițiști de lângă familia care a crescut-o ani de zile ca să fie trimisă în SUA, la o altă familie adoptivă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8517 secunde