CAZ INCREDIBIL! MAGISTRAȚII AU DECIS CĂ UN ȘOFER MORT ÎȘI POATE FOLOSI ÎN CONTINUARE PERMISUL DE CONDUCERE

284
CAZ INCREDIBIL! MAGISTRAȚII AU DECIS CĂ UN ȘOFER MORT ÎȘI POATE FOLOSI ÎN CONTINUARE PERMISUL DE CONDUCERE - permis3-1521619014.jpg

Articole recomandate

Justiția a dat înapoi permisul de conducere unui șofer mort care a murit în toamna anului trecut. Bărbatul a dat în judecată Poliția pentru a scăpa de sancțiunea rutieră, dar a murit înainte ca procesul să se încheie. Valerian Vasiliu a deschis proces după ce, pe 9 martie 2017, a fost sancționat contravențional cu 1.305 lei, reprezentând 9 puncte amendă.


Tribunalul Iași a pronunțat o sentință favorabilă unui om decedat, într-un litigiu purtat de câteva luni cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași.


Valerian Vasiliu a murit încă din toamna anului trecut însă, recent, judecătorii ieșeni au decis că acesta își poate folosi în continuare permisul de conducere suspendat de Poliție. Judecătorii au mai stabilit că bărbatul este îndreptățit să primească înapoi și jumătatea de amendă pe care a plătit-o la scurt timp după ce a primit o sancțiune contravențională. Procesul s-a judecat cu reclamantul mort, însă, la final, judecătorii au dat sentință definitivă prin care au decis ca șoferului mort să îi fie restituite amenda și permisul de conducere, potrivit ziaruldeiași.ro.


Juriștii contactați de publicația locală au precizat că legislația nu conține prevederi exprese cu privire la situații precum cel al lui Valerian Vasiliu. "Legislația care reglementează răspunderea contravențională nu prevede situația descrisă. Din punctul meu de vedere, luând în considerare paralela pe care CEDO o face între contravenție și acuzația în materie penală, instanța ar fi trebuit să constate încetată procedura", a explicat avocatul Olivian Moroșanu, avocat, mai scrie și libertatea.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4059 secunde