Cât mai merge șpaga prin piețele constănțene. "Ia 300 de lei și te faci că nu vezi!"

365
1
Cât mai merge șpaga  prin piețele constănțene.
Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța au întreprins, miercuri, mai multe controale ca urmare a unor sesizări din partea cetățenilor. La unul dintre controale, ce viza un comerciant de legume-fructe din Piața Balada, inspectorii au avut surpriza să li se ofere suma de 300 lei pentru a închide ochii asupra neregulilor constatate. Comercianții nu au putut oferi informații cu privire la proveniența și calitatea produselor, iar cântarul nu avea inspecție metrologică. Mai mult, aceștia nu au putut prezenta niciun document solicitat.

Acțiunea a avut loc ca urmare a unei reclamații depusă de o femeie, în vârstă de 65 de ani, care ar fi fost păcălită de comerciantul în cauză. Deși a cumpărat anumite produse și a oferit suma de 50 lei, vânzătorul a pretins că femeia i-ar fi dat 10 lei și nu 50 lei. Nu este singura sesizare de acest gen, iar inspectorii OPC au mers pe teren să verifice faptele reclamate.

"Produsele și serviciile oferite consumatorilor se măsoară cu mijloace de măsurare și control adecvate, verificate metrologic, potrivit reglementărilor legale. Din păcate, lipsa verificării metrologice coroborat cu lipsa la cântar induce premisele unor infracțiuni și de aceea CJPC Constanța a intervenit prompt și a redirecționat conform competențelor organelor de urmărire penală", susțin reprezentanții CJPC.

Serviciul de Investigare a Fraudelor, ANAF și Direcția Generală Anticorupție au fost sesizate în acest caz. 

Comentează știrea

Maine o sa vanda !!!
17 august 2017
Trebuia probat cantarul ! Toti tigani fura 200gr la 1 kg.

Se bucara pesionarii ca e mai ieftin cu 50 de bani, dar de fapt se pacalesc, evitati sa cumparati de la tigani mai ales tomis 3 aia care vand de pe bordura sau din portbagaj !!!

Pagina a fost generata in 0.5799 secunde