Cât "costă" un picnic în parcul Tăbăcărie. Constănțeni, amendați de polițiști

527
Cât

Articole de la același autor

Trei persoane care au aprins un grătar în Parcul Tăbăcărie au fost amendate contravențional cu suma de 1.000 de lei, duminică, 21 aprilie, de o patrulă a Direcției Generale a Poliției Locale.

Lucrătorii instituției au trecut prin zonă și au observat trei persoane, care desfășurau activități de picnic într-un loc care nu era destinat unor astfel de activități și consumau băuturi alcoolice pe domeniul public. În consecință, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.300 lei.

"Cu această ocazie, atragem atenția tuturor celor care doresc să participe sau să organizeze un picnic sau grătar pe domeniul public, că trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte: conform Legii 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, acestea nu se pot derula decât în zone special amenajate, dotate cu utilități și facilități pentru desfășurarea activităților de picnic și în care aprinderea focului este permisă", au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Astfel, este strict interzisă aprinderea focului pe străzi, în parcări, în curțile interioare ale blocurilor, pe spațiile verzi, în cimitire și oricare alte locații care nu sunt special amenajate în acest sens.

De asemenea, în zonele indicate pentru activitățile de picnic – zonele indicate în planurile de zonificare ale parcurilor aflate în intravilanul localităților precum și zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul localităților, sunt permise activități de picnic, însă fără a se aprinde focul.

Conform actelor normative în vigoare, cei care desfășoară activități de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activități pot fi sancționați cu o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei.

"Pentru evitarea unor astfel de cazuri, înainte de a vă face planuri pentru o ieșire în natură și delectarea cu un grătar amintiți-vă de Legea Picnicului! Există anumite reguli de bază care trebuiesc respectate, altfel veți risca să primiți amenzi usturătoare", mai avertizează reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.297 secunde