Carieră militară vs. "șomer cu diplomă". Câte locuri sunt scoase la concurs

1614
Carieră militară vs.

Articole de la același autor

Cariera militară este din ce în ce mai atractivă pentru tineri. Siguranța unui serviciu îi determină pe mulți să renunțe la viața dulce de licean sau student la mama acasă și să se înroleze într-o instituție de învățământ militar. Fie că merg chiar de pe băncile liceului, fie din facultate, locurile disponibile sunt foarte multe, inclusiv la Constanța.

În această perioadă, Ministerul Apărării Naționale desfășoară prin Biroul Informare - Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Constanța o amplă activitate de recrutare a tinerilor, băieți și fete, absolvenți sau viitori absolvenți ai învățământului liceal și viitori absolvenți ai învățământului gimnazial, în vederea înscrierii la instituțiile militare de învățământ superior sau postliceal, respectiv în vederea înscrierii la colegiile naționale militare. 


Pentru învățământul universitar militar de formare a ofițerilor sunt disponibile 108 locuri la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanța, 219 locuri la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I" București, nouă locuri la Universitatea Națională de Apărare "Carol I", 60 de locuri la Institutul Medico Militar București și 50 de locuri la Institutul Medico Militar Târgu Mureș.

Pentru învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari și a subofițerilor, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" din Constanța propune 120 de locuri, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre "Basarab I" Pitești propune 313 locuri pentru maiștri militari și 323 de locuri pentru subofițeri, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene "Traian Vuia", din localitatea Boboc, județul Buzău, propune 245 de locuri pentru maiștri militari și 76 de locuri pentru subofițeri, iar Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu propune 168 de locuri pentru maiștri militari și 60 de locuri pentru subofițeri.

Înscrieri pentru Colegiul Militar "Alexandru Ioan Cuza"

De asemenea, în liceele militare, sunt câte 120 de locuri la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza", la Colegiul Național Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza, la Colegiul Național Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia, la Colegiul Național Militar "Ștefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc și la Colegiul Național Militar "Tudor Vladimirescu" Craiova.

"Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 1 martie 2019. Detalii suplimentare se pot obține la Biroul Informare - Recrutare Constanța, de pe strada Mircea cel Bătrân nr. 106, Constanța, telefon 0241/484.399", explică lt. col. Adrian Hodorogea, reprezentantul Biroului de Informare Recrutare.

Informații mai puteți găsi și pe site-urile oficiale și la adresele: www.mapn.ro, http://recrutare.mapn.ro/index.php, https://www.facebook.com/RecrutareMApN.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8127 secunde